Gigabyte B450M S2H sistemde 16 GB RAM 7,93 GB olarak gözüküyor

akaymucahit

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Başlıkta belirttiğim gibi Gigabyte B450M S2H anakartta kullanılabilir RAM sorunu yaşıyorum. Windows 10 64 Bit sistem kullanıyorum. 16 GB (8x2) RAM takılı sistemde ve aynı marka ve model RAM'lar mevcut. Kullanılabilir 7, 93GB olarak gözüküyor. Görseli de paylaşıyorum.

Denediğim çözüm yolları ise şu şekilde;
MSConfig'den bellek üst sınırlamasını kaldırmak.
RAM'lerin slotlarını değiştirmek.
BIOS güncellemesi.

Ne yaptıysam çözüm bulamadım. Yardımınıza ihtiyacım var.

x2 yani çift ramlerde bir tanesini sisteme bir tanesini uygulamalara ayırıyor kullanılabilir 8 demesi ondandır.

Görev yöneticisinden RAM ne tarafından kullanılıyor, gösterebilir misiniz?

Ram'lerden birisi oturmamış olabilir mi?

AIDA 64'ten araçlar altında ön bellek ve bellek karşılaştırma testi yapıp buraya atar mısınız?

Görev yöneticisinden RAM ne tarafından kullanılıyor, gösterebilir misiniz?
Fotoğrafta kırmızı ile belirtilen bölümde 8GB yazılıydı. Sorun çözüldüğünden normale döndü. Yine de teşekkür ederim.
Ram'lerden birisi oturmamış olabilir mi?
Defalarca kontrol ettim söz konusu değil hocam.
AIDA 64'ten araçlar altında ön bellek ve bellek karşılaştırma testi yapıp buraya atar mısınız?
Sorun çözüldü dostum ilgilendiğin için sağol.

Recep Baltaş'ın bu mesajında belirttiği şekilde çözüme ulaştı sorun. 2 Ram'de slotlara takılıyken XMP'yi devreye aldığımda bilgisayar açılırken 3 kısa bip sesi çıkartıyor ve kapanıyordu. Devamında bip sesi çıkarmadan ve görüntü gelmeden 2 kere daha açılıp kapanıyordu. 1 Ram'i söküp sistemi başlattım ve BİOS'dan XMP'yi devreye aldım. Windows'u öyle başlattım. Sonra bilgisayarı kapattım ve 2. Ram'i taktım. Bilgisayarı tekrar açtığımda kullanılabilir miktar ibaresi kalkmıştı ve görev yöneticisinde Donanıma Ayrılmış bellek miktarı 75,4 MB'ye düşmüştü. Recep Baltaş'a ve alaka gösteren herkese çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• asd.png
    30,4 KB · Görüntüleme: 83
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…