Gigabyte B450M-S2H V2 BIOS güncellemesi yapılmalı mı?

kavalende

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

PC'yi yeni topladım sayılır. Anakart olarak B450 S2H V2 aldım. İncehesap topladı ve gönderdi ben sadece oyun oynayıp kapatıyorum.
Bugün dxdiag ile kontrol ettiğimde benim anakart "F1" sürümünü kullandığını gördüm. Bunu kontrol ettim siteden ve ilk release olduğunu gördüm. sanırım 3 yıl önce yayınlanmış. Sonrasında versiyon gibi bir durum olduğunu gördüm. Araştırdım. Kutudaki İncehesap etiketinde versiyon 1.0 yazıyor. İçindeki kağıtlarda versiyon 1001 yazıyor, anakart üzerinde ise herhangi bir yerde versiyon yazmıyor. Bu durumda benim versiyonum nedir?

Ayrıca anakartı güncellemenin ne gibi bir faydası vardır?

Bunları toplu olarak güncelleyen veya bize haber veren bir program yok mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
ben yapıyorum ama bir faydasını görmedim

Ayrıca anakartı güncellemenin ne gibi bir faydası vardır?

Var, BIOS güncellemek ileriki işlemcilere destek sağlamaktan stabilite ve hatta yer yer performans arttırmaya kadar giden faydalara sahiptir. Elektriğin stabil ve sorunsuz olduğu bir gün yapılsa güzel olur.

Bu durumda benim versiyonum nedir?

1.0 büyük ihtimal, BIOS da F1 dediğin gibi.

Bunları toplu olarak güncelleyen veya bize haber veren bir program yok mudur?

Öyle bir program hiç görmedim, elle güncelleme yapılır hep. Haber verme konusunda ise belki Gigabyte'ın sitesinde hesap açarsan mail gelebilir, deneyim etmedim; tahminim bu yönde.

Tesekkurler dostum. Peki yonga seti nedir onu da guncellemeli miyim?

Teşekkürler dostum. Peki yonga seti nedir onu da guncellemeli miyim?

Yonga seti anakarta takılı olan bileşenlerin iletişim kurmasını sağlayan yapıdır. Zamanında kuzey ve güney köprüsü olarak ikiye ayrık şekildeydi ama sonradan güney köprüsü kuzey köprüsünün içine girmeye başlayınca bir "set" oldular.

Sürücüsünü güncellemende fayda var açıkçası. Stabilite konusunda artı sağlayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…