Gigabyte B450M S2H (v2) - Ryzen 3 3100 undervolt yapma

ecannar

Hectopat
Daha fazla  
Gigabyte B450M S2H V2 versiyonu anakarta sahibim, işlemcimi stok soğutucu ile kullanıyorum, boşta sıcaklık dereceleri 40-45, kasa hava akımı gayet iyi fanlarımın CFM değerleri vs. de iyi fakat bu sıcaklık bana sanki biraz fazla geldi, BIOS ekranında bile CPU sıcaklık bu derecede, termal macun olarak MX4 kullandım, ufak bir miktar undervolt yapmak istiyorum, aynı anakartın normal versiyonlarına baktım fakat internette hiçbir yerde V2 için bulamadım, v2'nin BIOS'u daha karmaşık geldi, kullanıp ya da bilen arkadaşlar varsa bizi de yeşillendirirse sevinirim 😅

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırf sayılara taktığınız için mi undervolt yapmak istiyorsunuz yoksa başka bir şey mi?
Sayılardan ziyade ses konusunda biraz takıntılıyım desem doğru olur, kasamın bütün fanlarını psu fanı dahil sessiz olması için değiştirdim, kasa laptop çalışır gibi çalışıyor, amd stok soğutucusu da bildiğiniz üzere sesli çalışan bir fan, fanımı 60 a sabitledim fakat işlemcimin çok ısınma ihtimalini de gözardı etmek istemiyorum, yani bikaç derece düşse kafi
Şu anki voltaj değerlerini ufak ufak kısıp deneyin.
Sıkıntı olmayıncaya kadar inin.
Yanınıza bir kağıt kalem alıp bunları yazarak yaparsanız daha iyi olur.
Not edin değerleri.
bios menüsünde bunu bulamadım, çok karmaşık, v1 anakartta sorun yok fakat v2 hem çok karışık hemde uygun bir rehber bulamadım
Yükteki değerler önemli. Voltaj işine girmeden CPB kapatabilirsiniz. Dediğimi deneyip de memnun kalmazsanız UV işini bilen arkadaşlar yardım edecektir.
CPB kapalı COOL AND QUIET kapalı CPU CLOCK RATIO 3.9 olarak kullanıyorum şuan

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı