Gigabyte B450M S2H ve 1600 AF sistemde overclock yaparken voltaj verilmiyor

alioguzb

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir.
AMD Ryzen 5 1600 AF.
Gigabyte B450M S2H.
Neo Forza 8 GB 3000 MHz CL15 X2.
Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming.
Toshiba RC500 250 GB M.2 SSD.
Dark 500W 80+ PSU.
Sistemi yaklaşık 3 ay önce topladım. Overclock yapmak istediğimde ise BIOS'ta AMD overclocking bölümünü bulamadım. Öğrendiğim kadarıyla bu bir sorunmuş. Başka bir konuda benimle aynı anakartı ve aynı BIOS sürümünü kullanan bir kullanıcının attığı fotoğraflarda da bu bölümün olduğunu gördüm. Bunları aşağıya ekliyorum. Bu sorunu yaşayan başka kullanıcılar da varmış. Ve genellikle aldığınız yer ile görüşün denmiş fakat ben anakartı alalı 3 ay oluyor ve artık iade değişim olacağını sanmıyorum. Ve 3 aydır da herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Sadece bu sorun var bunu da Ryzen Master ile çözebiliyorum. Fakat anakarttan bir kez yapıp her bilgisayar açtığımda uğraşmak istemiyorum açıkçası.

1.jpg

Normalde olması gereken overclock bölümü burası.

4.jpeg

Bende ise bu şekilde.

6.jpeg

Bu MIT sekmesinde de voltaj ve frekans ayarı yapılabilmekte.

7.jpeg

Fakat burada da dynamic vcore ve vcore soc bölümüne voltaj verebiliyoruz.

8.jpeg

2.jpg

Fotoğrafa da açıklama ekledim işlemcinin kendisine voltaj gitmiyor.

3.jpg

Fakat Ryzen Master'dan yaptığımda istediğim voltajda çalışıyor işlemci.

Bu sıkıntı nasıl çözülebilir bilgisi olan var mı?

bu sorun ancak bilgisayarınızı değiştirerek çözülür. Overlock yapmak sorununuzu çözemez çünkü doğru yapamamışsınız.

bu sorun ancak bilgisayarınızı değiştirerek çözülür. Overlock yapmak sorununuzu çözemez çünkü doğru yapamamışsınız.
Herhangi bir sorunu çözmek için overclock yapmaya çalışmıyorum sorunun zaten kendisi overclock yapamamak. Bilgisayarı değiştirmek derken anakartı değiştirmeyi mi kastediyorsunuz?

Henüz sorununuzu tam tespit bile edememişsiniz. Lütfen konu açarken bu hususa dikkat ediniz. Ayrıca evet, anakartınızı değiştirmelisiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı