Gigabyte B450M S2H Windows 7 USB 3.1 çalışmıyor

necrona

Femtopat
Arkadaşlar merhaba Gigabyte B450M S2H model anakartımla birlikte Windows 7 kullanıyorum.

USB 3.0 ve USB 3.1 portları çalışmıyor ancak 2.0 portları çalışıyor. Daha önce Gigabyte H81m anakartım vardı onda 3.0 portları da çalışıyordu. Şimdi yeni geçtiğim B450M'de çalışmıyor haliyle örnek olarak Corsair Void marka kulaklığımı kullanamıyorum USB aracılığıyla. Chipset driverlarını falan indirdim. Aygıt Yöneticisi'nin ekran görüntüsünü ekliyorum sizce sorun nerede?

Son olarak Windows 10, 11'e geç gibi öneriler yapmayın. İşim gereği Windows 7 kullanmak zorundayım haliyle hiçbir şekilde geçiş yapmayı düşünmüyorum.

1665418449424.png

Çipset sürücüsünü nereden indirdiniz? Ünlem gösteren aygıtların donanım kimliklerini metin olarak paylaşın. Muhtemelen çipset sürücüsünün alt sürücülerinden biri eksik kuruldu veya ayrıca kurulum gerektiriyor.

Windows 7 yeni nesil işlemciler için sıkıntı her neyse chipset bul Windows 7 için olanlarından.

Son düzenleme:
Chipset sürücülerinin tamamını kurmamışsınız. USB kurulmamış gözüküyor. Buradan chipset sürücülerini indirip deneyin.

Dediklerinizi yükledim hala çalışmıyor.

Şu an sadece böyle:

1665488850860.png

Donanım kimliği:
PCI\VEN_1022&DEV_149C&SUBSYS_50071458&REV_00
PCI\VEN_1022&DEV_149C&SUBSYS_50071458
PCI\VEN_1022&DEV_149C&CC_0C0330
PCI\VEN_1022&DEV_149C&CC_0C03

Aşağıdaki dosyayı indir. Dosyayı ASRock'un resmi sitesinden indirdim ve sürücü dosyasını editledim.

İndirdikten sonra aşağıdaki adımları uygula.

1- Bir klasör oluştur.

2- İndirdiğin ZIP dosyasının içerisindeki dosyaları oluşturduğun klasörün içine at.

3- Aygıt yöneticisine girip ünlemli USB aygıtına sağ tıkla ve aşağıdaki yolu izle.
"Sürücüyü güncelleştir > Bilgisayarımdaki sürücülere göz at > Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver > Disketi Var... > Gözat..."

4- Bir dosya seçme ekranı açılacaktır. Oradan en başta oluşturduğumuz klasörde bulunan Resource\Drivers\USB\USB30_ZP\amdxhc\W764A klasörüne git ve amdxhc.inf dosyasını seçip "Aç > Tamam > Sonraki" diyerek kurulumu başlat.

* "Bu sürücü yine de yüklensin mi?" gibi bir soru sorabilir. Çünkü sürücü dosyası editli. Evet deyip devam et.

5- Kurulum bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı