Çözüldü Gigabyte B450M S2H'ı F42f'den F50'ye nasıl güncellerim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Denizari

Kilopat
Daha fazla  
F50 BIOS sürümünün karşısında; "BIOS'u bu yeni sürüme güncellemeden önce, F40 sürümü altında anlatılan adımları izlemelisiniz" yazmakta.

F40 sürümü karşısındaki uyarı notunda ise; "BIOS'u güncellemek için Q-Flash Utility kullanıyorsanız, BIOS'u F40'tan önce F32'ye güncellediğinizden emin olunuz" yazıyor.

Yani özetle, F50 güncellemesini yapmadan önce mevcut bilgisayardaki sürümü F32'ye çekmek gerektiğinden bahsediyor. İlk önce F32'e düşür, sonra F50'ye yükselt.

Benim şu anki BIOS sürümüm F42F. Bir hata yapmamak için size sormak istiyorum, çünkü bu anakartı henüz dün satın aldım ve BIOS sürümü güncel olmadığından dolayı işlemcim ile çalışmadığı için saatlerce İstanbul trafiğinde uğraştıktan sonra mağazaya gidip teknik servis bölümünde bekledim ki, bütün günüme mal oldu diyebilirim. Anakart, F42F BIOS sürümüne güncellendikten sonra çalışmaya başladı özetle. Şimdi F32 sürümünü yüklersem ve yine işlemci uyumsuzluğu nedeniyle bilgisayar çalışmazsa ve yine ben yolları aşındırmak zorunda kalacağım diye korkuyorum.

Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bende de aynı anakart var siz zaten gerekli güncelleştirmeyi almışsınız dediğiniz durum f32 öncesi sürümden f40 ve sonrasına güncellemek isteyenler için geçerli.Direk güncelleyebilirsiniz.
Bende de aynı anakart var siz zaten gerekli güncelleştirmeyi almışsınız dediğiniz durum f32 öncesi sürümden f40 ve sonrasına güncellemek isteyenler için geçerli.Direk güncelleyebilirsiniz.

Çözüm
Yanlış yapıyorsunuz. Bir tane arkadaş bu dediğinizi denemiş, gitmiş 3.Nesillerin desteği olmayan sürümü yüklemiş ve bilgisayar doğal olarak görüntü vermemiş 3.nesil işlemci kullandığı için. Sizin zaten bir önceki sürüme güncellenmiş direk F50 yükleyebilirsiniz.

Evet, mantık hatası yapmışım. Fakat keşke oraya bir not düşülse idi bununla ilgili. Neyse, teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…