Gigabyte B450M SH2 için kasa ve SSD önerisi

BayKarTavşanı

Decapat
Sistemimi toplarken kasa ve SSD bakıyordum ve sizinde önerilerinizi almak istedim. Yeni nesil oyunları oynama ana hedefim olmasa da yine de onları şu anlık takip edebilecek parçalardan seçmeye çalıştım. İlk başta sisteme almış olduğum (elimde bulunan) parçalara değineyim ki sizin de topladığım sistem hakkında bir fikriniz olsun.
  • MSI AMD Radeon RX 570 4 GB Armor (882₺)
  • Ryzen 5 2600 (778₺)
  • Gigabyte B450M SH2 DDR4 3200(OC)(417₺)
  • Corsair 3200MHz 16 GB(2x8) RAM (509₺ -Alınacak-)
Elimde bulunan parçalar bunlar. (Bu parçalar elimde bulunan parçalar ve bunları hiçbir şekilde değiştirmeyeceğim bunu buraya not olarak düşeyim). Şimdi bu sisteme (RAM hariç) Kasa, PSU, SSD lazım. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Toplam 3.500₺ bütçem var ve yukarıda parçalar alındığı için Kasa, PSU, SSD toplam 914₺ kalıyor, 1000₺'ye kadar çıkabilirim en fazla. Şimdi durumu az çok izah ettiğime göre benim almak istediğim Kasadan bahsedeyim 3 veya 5 fanlı olsun ki içi rahat olsun, sade olursa çok daha iyi olur RGB falan sevdiğim özelliklerden değil ve gereksiz görüyorum. (Dark N10'un önerildiğini okudum ama fiyatları biraz pahalı geldi SSD'yi düşürmem gerektiğini düşünüyorum onu alırsam) SSD için ise 240GB yeterli PC'yi ilk aldığımda sadece SSD takacağım sonradan HDD alacağım. Evet arkadaşlar sizin önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

n11'de tık hızında kuponlar var, 30-35 TL daha uyguna almak mümkün bu kuponlarla. İkisi 950 TL civarına gelmiş oluyor. Kasa RGB'siz olsun istemişsiniz ama onlar kontrol edilebilir oluyor, dilerseniz fan aydınlatmalarını kapatabiliyorsunuz.

Psu hakkında pek bir fikrim yok birlikte almak mı daha iyi yoksa tek başına mı Aerocool 500W 80+ bir tık ucuz geldi mesela nasıl bir markadır kendisi. Samsung Evo almayı planlıyordum zaten. Ama Kasa ve Psu konusunda belirsizliklerim çok fazla

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı