x99thefarmer
Femtopat
Daha fazla
Arkadaşlar herkese merhaba. İlk masaüstü bilgisayarımı 3 yıl önce toplama bir bilgisayar olarak almıştım ve o zamanki bilgisizliğim ile aslında berbat seçimler yaptığımı sonradan fark ettim. Şimdi elimdeki bütçe oturunca anakart dışında tamamen kasayı değiştiriyorum. Aldığım parçaların uyumluluğunu falan forumdan ya da YouTube üzerinden kontrol ettim. Yine de sıkıntı çıkaracağını düşünürseniz paylaşabilirsiniz her zaman. Mevcut sistemi ve yeni parçaları tam modeli ile yazacağım. Herhangi bir sorun yaratır mı ya da tamamen uygun biçimde darboğaz yapmadan tam performans çalıştırabilir miyim?
Mevcut sistem:
Anakart - Gigabyte B450M.
Bellek - t-Force alliance TUF 2x8GB 3200MHz.
Kasa - Gamepower Wraith 650W +80 bronz dahili PSU'lu 4x120mm ARGB fan ATX Gamepower kasa.
İşlemci - AMD Ryzen 5 2600.
Ekran kartı - XFX Radeon RX 5600 XT.
Yeni sistem:
Anakart ve bellekler aynı.
Kasa - BitFenix nova mesh ATX.
PSU - MSI MAG A550bn.
İşlemci - Ryzen 5 5600.
CPU soğutucu - Zalman Optima II (yakın zamanda değişecek, benim işlemci soğutucum hiç yokmuş. Şu an yer tutması için)
Ekran kartı - XFX Speedster SWFT AMD Radeon RX 7600 (8 GB olmasını göze almak zorunda kaldım bütçe olarak.)
En çok kafama takılan, parçaları tamamen bu kasadan diğer kasaya aktarmadan önce bilgisayarda yapmam gereken bir işlem var mı yoksa direkt parçaları değiştirip fişe takıp çalıştırıyor muyuz?
Sizce iyi bir yükseltme mi? Genellikle yeni oyunlardan örnek verecek olursam Starfield, Alan Wake II, Returnal, RE4 gibi oyunları oynuyorum. 1080p kullanıyorum, her şey ultrada olsun derdim yoktur pek. Medium-high arası benim için kafidir. Mevcut sistemim 2021 sonrası çıkan oyunlarda tamamen yokluğa düşüyor maalesef (bkz. Elden Ring ve Remnant2 oynayamadığım için iade etmek durumunda kalmıştım).
Uzun oldu kusura bakmayın, her türlü cevap için teşekkürler şimdiden.
Mevcut sistem:
Anakart - Gigabyte B450M.
Bellek - t-Force alliance TUF 2x8GB 3200MHz.
Kasa - Gamepower Wraith 650W +80 bronz dahili PSU'lu 4x120mm ARGB fan ATX Gamepower kasa.
İşlemci - AMD Ryzen 5 2600.
Ekran kartı - XFX Radeon RX 5600 XT.
Yeni sistem:
Anakart ve bellekler aynı.
Kasa - BitFenix nova mesh ATX.
PSU - MSI MAG A550bn.
İşlemci - Ryzen 5 5600.
CPU soğutucu - Zalman Optima II (yakın zamanda değişecek, benim işlemci soğutucum hiç yokmuş. Şu an yer tutması için)
Ekran kartı - XFX Speedster SWFT AMD Radeon RX 7600 (8 GB olmasını göze almak zorunda kaldım bütçe olarak.)
En çok kafama takılan, parçaları tamamen bu kasadan diğer kasaya aktarmadan önce bilgisayarda yapmam gereken bir işlem var mı yoksa direkt parçaları değiştirip fişe takıp çalıştırıyor muyuz?
Sizce iyi bir yükseltme mi? Genellikle yeni oyunlardan örnek verecek olursam Starfield, Alan Wake II, Returnal, RE4 gibi oyunları oynuyorum. 1080p kullanıyorum, her şey ultrada olsun derdim yoktur pek. Medium-high arası benim için kafidir. Mevcut sistemim 2021 sonrası çıkan oyunlarda tamamen yokluğa düşüyor maalesef (bkz. Elden Ring ve Remnant2 oynayamadığım için iade etmek durumunda kalmıştım).
Uzun oldu kusura bakmayın, her türlü cevap için teşekkürler şimdiden.
Son düzenleyen: Moderatör: