Ramleriniz 3200 MHz, Gigabyte anakartın gönderdiğiniz modeli bu RAM frekansını desteklemiyor.
MSI'a gelecek olursak eğer modelin RAM frekans hızı yazmasa da internetten gördüğüm kadarıyla ve fiyat bilgisiyle 3200MHz RAM desteklediğini düşünüyorum. Yine de MediaMarkt ile iletişime girip, teyit almanızda fayda olacaktır. Bu sebeple, yani paylaştığınız RAM'lerin frekanslarını kullanabilmeniz için MSI tek seçenek gibi görünüyor.
Ramleriniz 3200 MHz, Gigabyte anakartın gönderdiğiniz modeli bu RAM frekansını desteklemiyor.
MSI'a gelecek olursak eğer modelin RAM frekans hızı yazmasa da internetten gördüğüm kadarıyla ve fiyat bilgisiyle 3200MHz RAM desteklediğini düşünüyorum. Yine de MediaMarkt ile iletişime girip, teyit almanızda fayda olacaktır. Bu sebeple, yani paylaştığınız RAM'lerin frekanslarını kullanabilmeniz için MSI tek seçenek gibi görünüyor.
2 anakart da 3200MHZ ram hızını detekliyor. Hatta MSI 3. nesil Ryzen işlemcilerde 4133MHZ'e kadar ramleri destekliyor.
Gigabyte ise 3600MHZ'e kadar ramleri destekliyor. (Tahminim 3. nesil Ryzen işlemci ile o hız çıkıyordur. Onun haricinde 3200'e kadar destekliyordur.
Lasting Quality from GIGABYTE.GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ...
İkisi de birbirlerine denk anakartlar. Ancak dediğim gibi MSI'ın MAX serisi anakartları muhtemelen 4. nesil Ryzen desteği alacağından MSI'ı tercih etmeniz daha doğru olur.