Elektronik Gigabyte B550 Gaming X V2 2.476, 47 TL

hukukçubey

Hectopat

Nays ile daha da ucuza geliyor. Size alınır mı? Yoksa seçim ekonomisinin de getireceği kısa süreli fiyat düşüşlerini bekleyip 1-1.5k ekleyerek AM5-DDR5 almak mı mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz Nays nedir?

Yakında seçim yapılacak o zamandan sonra fiyat düşüşü beklemek mantıksız bütçesi olan AM5 almalı olmayanda AM4 alabilir sonradan 5800x3D gibi işlemcilere yükseltebilir veya direk 5800x3D ile kullanabilir anakartın fiyat cidden güzel.

Sadece haftada 5-6 saat CS:GO oynayan, onun dışında film izleyen biriyim. Sizce benim almam israf olur mu? Gigabyte A320M-S2H anakartım var. Full yüksek grafik oynuyorum. 200 fps alıyorum. Bana fazlasıyla yetiyor. Anakartımı 1000 TL'ye satıp bunu 2500 almak yani 1500 TL masraf etmek sizce mantıklı mı yoksa israf mı olur? Anakartım 2 sene daha götürür mü beni bu şartlarda?

İleride SSD, RAM veya işlemci yükseltmesi yapmak istiyorsanız alabilirsiniz. FPS'e çok katkısı olmaz anakartın şu anki anakartınız işlemcinizi besleyebilecek güçte zaten.

@hukukçubey Ses kasma durumları vb. için iyi bir kulaklığınız varsa ve değiştirmek istiyorsanız anakartınızda ALC1200 destekli anakartlara bakın derim.

Ama hali hazırda sisteminiz var ve memnunsanız bence hiç masraf etmeyin.

İleride SSD, RAM veya işlemci yükseltmesi yapmak istiyorsanız alabilirsiniz. FPS'e çok katkısı olmaz anakartın şu anki anakartınız işlemcinizi besleyebilecek güçte zaten.
Çok teşekkürler hocam. Ben oyunları oynadığım zaman en yüksek grafiklerde, zevk alarak oynamak isteyen biriyim. Bu nedenle ileride daha yüksek oyunlar oynamaya kalktığımda o dönemin teknolojisine göre en iyi f/p ürününü almak isterim. Biliyorsunuz ki teknoloji çok hızlı ilerliyor. Bugün maddi durum olarak alabileceğim en iyi kart 2. el RX 6700 ekran kartı iken hani 2 sene sonra bu kart bile ''giriş'' seviyesi kalabilir. Bu sebeple en iyisi artık yeni oyun oynamaya karar verdiğimde sistem güncellesem daha iyi olur. Keza 16 GB ram + Ryzen 5 3500 + RX 5500 XT 4GB ekran kartı ile Witcher 2 - Witcher 3 - CS:GO - GTA V gibi oyunları en yüksek grafiklerde oynayabiliyorum kasmadan +50 FPS olacak şekilde zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…