Gigabyte B550M alınır mı?

Bütçe
3500

Hawkenn

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci
a320M-H
Merhaba. Güncel olarak A320M-H adlı anakartı kullanıyorum. Ancak genel sistemim çok yavaşlamaya çağın gerisinde kalmaya başladı ve parça değişikliğine gitmeye karar verdim. Öyle çok büyük bir bütçem yok. Ancak anakart olarak Gigabyte 550M düşünüyorum. Kullananlar bilenler var ise lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşınız.

İşlemcim ise AMD Ryzen 5 1600X güncel olarak, anakartı aldıktan sonra Ryzen 5 5500 şeklinde bir yükseltme yapacağım. Bunun hakkında da bir düşünceniz varsa paylaşınız.

Dipnot: İşlemci alındığında OC ile Ryzen 5 5600X ile eşitlenecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hazır sistem olarak aldım bilgisayarı R5 5500 işlemci için bende A520M K V2 var. Donanımsal olarak uyumluluk vs. gibi konuları bilmem ama hazır sistemde eğer varsa uyuyordur sanırım. çok kötü bir anakart'ta değil sanırım. Araştırıp bakabilirsin, öneri olarak yazmak istedim.

B550m ama hangi modeli ? modeller arasında çok fazla fark var. İşlemci beslemesi modele göre değişmekte. O/C için uygun besleme ve mosfet soğutucuları var mı mesela baktığın anakart modelinde ? 5500 ü voltaj vererek hızını 4.7-4.8 ghz civarına çıkartarak 5600x e birazda olsa yaklaştırabilirsin ancak önbelleği ne yapacağız voltajı arttırınca normal soğutucular o ısıyla hiçbir şekilde baş edemeyecek güzel bi kule tipi soğutucu veya sıvı soğutmaya geçmen gerekecek ve bunların hepsi kendi başına bir maliyet. Üstteki yoruma katılıyorum 5600 tak ve yoluna devam et maceraya ve masrafa gerek yok

Kusura bakmayın biraz aceleyle yazmıştım detayları eklemeyi unutmuşum ürünün tam ismi

GIGABYTE B550M DS3H 4733MHz​

overclock konusunda ise internette çokca aynı anakart ve işlemci ile işlemi yapan gördüm ve sıcaklık dediğiniz kadar sorun olucak ise listeme kuvvetli bir soğutucu da ekleyebilirim

5500'ü OC ile 5600X'e eşitleyemezsiniz.

Ayrıca anakart değiştirmek size bir şey kazandırmayacak, düz 5600 ve bir soğutucu alın geçin.
Evet dediğiniz doğru olabilir ancak ileride ekran kartımı da 3060ti olarak değiştirmeyi düşünüyorum,baktığım kadarıyla şu an kullandığım anakart ile kimi kesim sorun yaşarsın diyor bazısı da yaşamazsın diyor o yüzden tam emin olamadım,donanım konusunda yeterli bilgiye sahip değilim sizlere danışmadan bir şey yapmak istemedim.

Son düzenleme:
Hocam dokunma anakarta bios update yap R5 5600 + Rastgele bir kule tipi fan tak. R5 5500 çok zorda kalınmadıkça alınmaz.

B550 anakart almak gereksiz onun yerine R5 5600 al düz. Anakart olarak bunu al.

Hiç gerek yok bunu almaya şuan kullandığı a320 yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…