NierWP
Kilopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Sistem: İnno3D İchill 4X RTX 3080 10GB | Ryzen 5 5600 | Gigabyte Aorus Elite B550M | Corsair Vengeance 8x4 32GB 3200MHz | Cougar Poseidon Elite 360MM | Samsung 970 EVO 500GB M2 | Zoko King White | 1TB HDD
Ekipman: Logitech Superlight x Beyaz Wireless | Darmoshark Top75 Wireless Beyaz | Razer Barracuda X Beyaz Wireless | Asus Rog Carnyx Mikrofon Beyaz
Samsung G4 240HZ 27''
Merhaba. Yeni aldığım kasadaki tam 10 adet fanı kontrolcü ile herhangi bir sıkıntı olmadan hem kasanın üzerindeki ışık değiştirme tuşundan hem de kumandadan değiştirebiliyorum. Anakartımda bulunan D LED 1 portuna ise kontrolcüm ile gelen 3 pinli ARGB kablosu ile bağlantı sağladım ancak Gigabyte'nin RGB Fusion adlı uygulamasından renk ayarı yaptığımda herhangi bir sonuca varamıyorum. Bilgisayardan yazılım ile nasıl ışıkları değiştirebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Tekrardan merhaba, sorunu kendim uğraşıp bir şekilde çözdüm. Çözüm şu şekilde;
1- Rgb Fusion adlı uygulamayı açıyoruz
2- Kontrolcünün yanında gelmiş olan kumanda'da M/B tuşuna bir kere tıklıyoruz ve ışıklar yanıp sönmeye başlıyor. Bu modu açarsak anakart uyumluluğunu aktifleştirmiş oluyoruz.
3- Ekrandaki görselde kontrolcünün ARGB kablosunu hangi pin'e atadıysanız tıklıyorsunuz.
4- Sağ aşağıda bulunan '' Calibration '' seçeneğine tıklıyoruz
5- Önümüze 3 tane ana renk gelecek ' Kırmızı - Yeşil - Mavi '
6- Fanların ışığı belirli bir sırada Kırmızı, yeşil ya da mavi olarak yanacak. İlk hangisi yanarsa aşağıdan o rengin üzerine tıklayacağız.
7- Artık bağlantı sağlandı. İstediğiniz gibi RGB Fusion uygulamasından fanların ışığını değiştirebilirsiniz
Not: Eğer tekrardan kumanda kontrolüne geçmek isterseniz tek yapmanız gereken, başta yaptığımız gibi kumandanın üzerindeki '' M/B '' tuşuna basmak olacak.
Faydalı olduysa ne mutlu bana.
Ek olarak Signal RGB adlı uygulama ile Birbiri ile uyuşmayan uygulamaları (Asus ve gigabyte gibi) birbirine bağlayıp aynı efekti kullanabilirsiniz.
Tekrardan merhaba, sorunu kendim uğraşıp bir şekilde çözdüm. Çözüm şu şekilde;
1- Rgb Fusion adlı uygulamayı açıyoruz
2- Kontrolcünün yanında gelmiş olan kumanda'da M/B tuşuna bir kere tıklıyoruz ve ışıklar yanıp sönmeye başlıyor. Bu modu açarsak anakart uyumluluğunu aktifleştirmiş oluyoruz.
3- Ekrandaki görselde kontrolcünün ARGB kablosunu hangi pin'e atadıysanız tıklıyorsunuz.
4- Sağ aşağıda bulunan '' Calibration '' seçeneğine tıklıyoruz
5- Önümüze 3 tane ana renk gelecek ' Kırmızı - Yeşil - Mavi '
6- Fanların ışığı belirli bir sırada Kırmızı, yeşil ya da mavi olarak yanacak. İlk hangisi yanarsa aşağıdan o rengin üzerine tıklayacağız.
7- Artık bağlantı sağlandı. İstediğiniz gibi RGB Fusion uygulamasından fanların ışığını değiştirebilirsiniz
Not: Eğer tekrardan kumanda kontrolüne geçmek isterseniz tek yapmanız gereken, başta yaptığımız gibi kumandanın üzerindeki '' M/B '' tuşuna basmak olacak.
Faydalı olduysa ne mutlu bana.
Ek olarak Signal RGB adlı uygulama ile Birbiri ile uyuşmayan uygulamaları (Asus ve gigabyte gibi) birbirine bağlayıp aynı efekti kullanabilirsiniz.
Son düzenleme: