Anakartlar arasındaki tek fark Aorus Elite VRM soğutucu daha yüksek, biraz daha iyi soğutma performansı var ve arka panel koruyucusuyla geliyor. Başka hiçbir farkları yok bu anakartların. Diğer tüm bağlantıları, genişleme yuvaları hepsi aynı. Alacak arkadaşlar dikkat etsin aradaki fiyat farkı 2 katı şaka gibi. Normalde 15$ fark etmesi gerekirken olacak iş değil.
Zaten Aorus Elite pek mantıklı bir seri değil, Aorus Master vs. alınmayacak ise çok kasmanın gereği yok. B550 için uygun bütçe bazında DS3H taş gibi anakart.
Hocam benim demek istediğim modellerin arasında -neredeyse- hiçbir fark yok. Bildiğin yok yani. Arka ızgarası var diğerinin, soğutması biraz daha yüksek bu kadar. Tüm özellikleri aynı usb sinden tut, ses özelliklerine, vrm'leri dahi aynı. Akıl mantık dışı.
Tüm aorus elite'leri incelemedim ama bundan sonra gigabyte özellikle aorus elite lere daha fazla dikkat edeceğim. Gigabyte ın da bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Satıcılar tarafında bir sıkıntı var. Çok saçma bir şekilde bazı parçaların fiyatını çok yüksek tutuyorlar TR'de. Bunun dolarla alakası yok. Neredeyse aynı ürünün fiyat farkı bu kadar olamaz.
Zaten Aorus Elite pek mantıklı bir seri değil, Aorus Master vs. alınmayacak ise çok kasmanın gereği yok. B550 için uygun bütçe bazında DS3H taş gibi anakart.
Fiyatı gerçekten çok iyi ama bazı testlerde yüksek sıcaklıklara çıkıyor. Genel olarak da incelemelerde yüksek işlemciler için fazla ısınan bir anakart olduğundan bahsediliyor. Uzun vadeli kullanımlar için stabilite sorunu yaratır mı bilmiyorum.