Gigabyte B550M DS3H X2 Gen 3 M.2 portunda SSD tam performans verir mi?

Cheriot

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Gigabyte B550M DS3H anakartım ve R5 5600 işlemcimle sistem topladım. Elimde de NV2 1TB SSD mevcut lakin SSD'nin DRAM'i olmadığını yeni öğrendim (arkadaş tavsiyesi ile almıştım). Sorumu iki farklı başlık altında sorayım;

1. Şimdi diyorum ki yeni bir gen 4 DRAM'li bir SSD alayım, performansı yüksek olsun, Windows daha hızlı açılsın vs vs. ama anakartımda iki adet M.2 SSD bölümü var. Biri X4 gen 4.0 biri ise X2 gen 3.0 (chipsetten, en azından internette öyle diyor, tam anlamadım). Ben bu SSD'yi gen 3 bölümüne yerleştirsem performans konusunda sıkıntı yaşar mıyım? NV2'yi tam kapasitede kullanabilir miyim?
  2. Elimde bir tane de eski laptop'umdan kalan bir 640 GB'lik bir HDD var. Bunu takarsam M.2'nin hızı bölünür mü? Yanlış da biliyor olabilirim fakat sanırım böyle bir performans düşmesi sorunu oluyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ondan bahsetmiyorum hocam, SSD zaten 3500/2100 gen4 bir SSD. Gordugum kadarıyla 3.0x2 2Gbps data aktarabiliyor. Çok bir performans kaybı olur mu onu merak ediyorum.

Windows'u kullanırken o farkı hissetmezsin diye düşünüyorum. Şahsen önceki kullandığım SSD saniyede 3500 MB okuyordu. Şimdiki 7500 MB okuyor ama aradaki farkı normal kullanımda ben hissedemedim. Dosya kopyalarken falan fark ediyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı