7800x3D ve 5070 ile kullanacağım. Hangisini almak daha mantıklı olur? Bu bütçede başka bir öneriye de açığım. Bir de mATX olması bir sorun çıkartır mı?
Her iki kartı da detaylıca araştırdım. Tercihimi Eagle AX'den yana kullandım. Çok memnunum.
Yapay zeka da şöyle bir yorum yapıyor sorunuza.
Bu anakartı 7800x3D işlemci, 2x48 GB RAM ve 6700XT ekran kartı yanı sıra 3 tane M.2 disk ile kullanıyorum.
hangi durumda hangisi?
Gigabyte B650 Eagle AX:
- ATX kasada daha fazla genişleme desteği, 3×m. 2 yuva, PCI-e 5.0 gerekir.
- Tek eps‑8 pin yeterliyse, iyi VRM yapısı ile Ryzen 7000/8000/9000 serileriyle uzun vadeli uyumluluk arayanlar için.
- Q-flash Plus BIOS desteği esnek BIOS güncellemesi sağlar.
MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi:
- Daha kompakt micro‑atx sistemler için ideal.
- Büyük işlemciler (örneğin Ryzen 9 7900X/7950X gibi) için çift eps‑8 pin ile daha yüksek güç sağlayabilir.
- Boot süresi ve sınırlı M.2 sayısı gibi dezavantajlar olsa da fiyat/performans dengesi güçlü.
önerim
- daha güçlü işlemci (örneğin Ryzen 9 7900/7950) planınız varsa ve sistem ATX ise Gigabyte B650 Eagle AX, güçlü VRM ve daha fazla genişleme desteği ile daha iyi seçenek gibi.
- küçük kasalı bir sistem veya bütçeye göre avantaj arıyorsanız ve Ryzen 5‑7 gibi orta segment işlemcilerle sınırlı kalacaksanız, MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi hem uygun fiyat hem de yeterli performans sağlar.
İkisi de aşağı yukarı benzer kalitede giriş-orta segment anakartlar. Gigabyte ATX olması kişiden kişiye göre artı yazabilir. Ayrıca Gigabyte ufak bir tık daha iyi VRM performansı sunmakta. Gigabyte PCI-e5.0 M2 Cpu'ya bağlı olarak sunarken MSI 2X4.0 PCI-e sunuyor. İkisi de cpuyq doğrudan bağlı olsa da 5.0 bir tık önde. Gigabyte yine ekran kartı slotunda PCI-e 5 desteklerken MSI 4.0 destekliyor. Şu an fark ettim araştırınca Gigabyte kağıt üzerinde her konuda 1 gömlek yukarıda. Çok değil ama bir tık.
BIOS güncellemesini ihmal etmeyin. Hayırlı olsunTeşekkür ederim cevaplarınız için Eagle AX alacağım o zaman. Zaten fiyatı da 700 TL civarı daha ucuz.
Arkadaşın attığı aorus elite daha iyi bir model. Ama gerek var mı sanmıyorum. Eagle Ax gerekli şeyleri fazlasıyla sunuyor zaten. Yine de sizin tercihiniz.Teşekkür ederim cevaplarınız için Eagle AX alacağım o zaman. Zaten fiyatı da 700 TL civarı daha ucuz.
Arkadaşın attığı Aorus Elite daha iyi bir model. Ama gerek var mı sanmıyorum. Eagle AX gerekli şeyleri fazlasıyla sunuyor zaten. Yine de sizin tercihiniz.
Wi-Fi ve Bluetooth özelliği de olduğu için Eagle AX daha mantıklı geldi diğer karta göre. Açıkçası mATX bir kart almayı düşünmüyordum ama MSI'ın tasarımı hoşuma gittiği için arada fark olur mu diye sormak istedim fakat Eagle AX daha önde olduğundan onu almayı düşünüyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.