Gigabyte B650 Eagle AX vs MSI B650M Gaming Plus

Aritta

Megapat
7800x3D ve 5070 ile kullanacağım. Hangisini almak daha mantıklı olur? Bu bütçede başka bir öneriye de açığım. Bir de mATX olması bir sorun çıkartır mı?

İkisi de aşağı yukarı benzer kalitede giriş-orta segment anakartlar. Gigabyte ATX olması kişiden kişiye göre artı yazabilir. Ayrıca gigabyte ufak bir tık daha iyi vrm performansı sunmakta. Gigabyte pcie5.0 m2 cpuya bağlı olarak sunarken msi 2x4.0 pcie sunuyor. İkisi de cpuyq doğrudan bağlı olsa da 5.0 bi tık önde. Gigabyte yine ekran kartı slotunda pcie 5 desteklerken msi 4.0 destekliyor. Şu an fark ettim araştırınca gigabyte kağıt üzerinde her konuda 1 gömlek yukarıda. Çok değil ama bi tık

Yok aslında o bir tık reelde başka oluyor. Öncelikle oyun amaçlı anakartlarda mATX yapısı daha yakın bileşenler nedeniyle daha sıcak çalışmaya neden oluyor. Uzun süre mATX anakartta mosfet ve vrm ısıması belasıyla uğraşan biri olarak ilk tercihim full ATX olur her zaman. Yazılım desteğinde de kullanıcı yorumum, MSI eskisi kadar çok çalışmıyor. Gigabyte bir uyumsuzluk halinde hemen güncelleme yayınlıyor ancak MSI, kartlarına desteği hızlı kesiyor. 2 kartı yanyana koyup gözle inceledim. Gigabyte daha kaliteli ve bütünsel bir yapı sunuyor bana göre. O yüzden ben şahsi tercihimi Gigabyte üzerinden yaptım.

Teşekkür ederim cevaplarınız için Eagle AX alacağım o zaman. Zaten fiyatı da 700 TL civarı daha ucuz.

Teşekkür ederim cevaplarınız için Eagle AX alacağım o zaman. Zaten fiyatı da 700 TL civarı daha ucuz.
Arkadaşın attığı aorus elite daha iyi bir model. Ama gerek var mı sanmıyorum. Eagle Ax gerekli şeyleri fazlasıyla sunuyor zaten. Yine de sizin tercihiniz.

Arkadaşın attığı Aorus Elite daha iyi bir model. Ama gerek var mı sanmıyorum. Eagle AX gerekli şeyleri fazlasıyla sunuyor zaten. Yine de sizin tercihiniz.

Wi-Fi ve Bluetooth özelliği de olduğu için Eagle AX daha mantıklı geldi diğer karta göre. Açıkçası mATX bir kart almayı düşünmüyordum ama MSI'ın tasarımı hoşuma gittiği için arada fark olur mu diye sormak istedim fakat Eagle AX daha önde olduğundan onu almayı düşünüyorum.

GPT mesaji yasak.

Aorus gibi ust segment bir kart bu fiyattayken onu almaniz daha mantikli olur. Eagle AX sicak calisan bir anakart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…