Arkadaşlar merhaba sistem toplayacğım. İşlemci olarak AMD Ryzen 5 7500F, ekran kartı olarak 7800 XT kullanacağım. Anakart olarak da Gigabyte'ın Gaming X AX V2 ATX modelini düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir? Bekliyorum. Bütçem içerisinde daha yüksek fiyatlarda anakart alamıyorum maalesef, bu anakartın fiyatına eş değer alternatifleri var mıdır?
Daha ucuz olduğu için birde X AX V2 ile pek fark olmadığı için bende yakın zamanda bu anakartı alacağım. Öncesinde aklımda MSI B650M Gaming modeli vardı. Ama çok zam yedi maalesef.
Daha ucuz olduğu için birde X AX V2 ile pek fark olmadığı için bende yakın zamanda bu anakartı alacağım. Öncesinde aklımda MSI B650M Gaming modeli vardı. Ama çok zam yedi maalesef.
Ki bu anakartı değiştirmeyi de düşünmüyorum aldığım zaman. İşlemcimi yükseltirsem X3D li herhangi bir model için bir sorun olacağını sanmam. Bu sebepten ötürü hazır sistem bile almıyorum. İşlemci, ekran kartı okey ama anakartları cacık oluyor. İşlemcini güncellemeye kalksan bir daha anakartı da değiştirmek zorunda kalacaksın vs vs. Bu sebepten ötürü bu anakart iyi. Bu fiyat bandında MSI da gen5 bile yok.
Ki bu anakartı değiştirmeyi de düşünmüyorum aldığım zaman. İşlemcimi yükseltirsem X3Dli herhangi bir model için bir sorun olacağını sanmam. Bu sebepten ötürü hazır sistem bile almıyorum. İşlemci, ekran kartı okey ama anakartları cacık oluyor. İşlemcini güncellemeye kalksan bir daha anakartı da değiştirmek zorunda kalacaksın vs vs. bu sebepten ötürü bu anakart iyi. Bu fiyat bandında MSI da gen5 bile yok.
Aynen öyle araştırdım fakat bulamadım size sormak istedim sizde aynı düşüncedesiniz demek ki. Bende hazır sistem almayı düşündüm ama parçaları gerçekten çöp kendim toplayacağım o yüzden. Teşekkür ederim yardımlarınız için.