Gigabyte B650M S2H anakartta 2. SSD yuvası var mı?

weeha

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar anakartım Gigabyte B650M S2H. Aldığım sistemde 500GB SSD var. Ben bunun yanına bir 500 daha eklemek istiyorum. Ama nereye takacağım? Veya başka bir alternatifi var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
SATA üzerinden ekleyebilirsiniz.

onu nereye takacağım hocam.
SATA SSD alacaksınız önce. 2.5 inç hard disk boyutunda oluyor, M.2 SSD olmamasına dikkat edin zira anakartınızda sadece bir M.2 slot mevcut ve anladığım kadarıyla oraya zaten SSD takılı. Aldıktan sonra
1. Güç kaynağından SATA güç kablosu çıkıyor. Genelde 2 3 tane boşta olur kasada bir yere sıkıştırılmış halde durur. Bunu SSD'ye takacaksınız. (Öncelikle PC prize takılı olmasın. Prizdeyken SATA kablosu takılmaz çıkarılmaz diye bir kural yok ama çok iyi bildiğiniz bir şey değilse güvenli davranmak en iyisi. Eğer güç kaynağı modülerse güç kaynağına da bu kabloyu takmanız gerek.)
2. Sıra SATA data kablosunda. Karşıdan baktığınızda L şeklinde gözüken bir bağlantı, bu kablo anakartın yanında gelir. Elinizde yoksa internette bolca mevcut SATA kablosu diye arayın çıkar. Kablonun bir tarafı SSD'ye diğer tarafı anakartın sağındaki siyah yana bakan yuvalardan birine gidecek. Anakartın üstünde beyaz fontla SATA diye yazar.
3. SSD'yi düzgün bir yere koyun. Kasasına göre hard disk yuvası veya diğer kapağın orada SSD takacak vida delikleri olabiiyor. Herhangi bir parçaya değip kısa devreye vs sebep olma ihtimali 0'a yakın ama SSD'nin ortalıkta durmasından iyidir.
İlgili görseller ve yapmanız gerekenler burada da anlatılmış.
SATA SSD nasıl takılır?

Takıldığınız yerde doğaçlama hareket etmektense internetten rehber videolar takio etmeniz veya burada tekrar sormanız daha iyi olacaktır. Google en büyük yardımcınız.

Son düzenleme:
SATA SSD alacaksınız önce. 2.5 inç hard disk boyutunda oluyor, M.2 SSD olmamasına dikkat edin zira anakartınızda sadece bir M.2 slot mevcut ve anladığım kadarıyla oraya zaten SSD takılı. Aldıktan sonra.
1. güç kaynağından SATA güç kablosu çıkıyor. Genelde 2 3 tane boşta olur kasada bir yere sıkıştırılmış halde durur. Bunu SSD'ye takacaksınız. (öncelikle PC prize takılı olmasın. Prizdeyken SATA kablosu takılmaz çıkarılmaz diye bir kural yok ama çok iyi bildiğiniz bir şey değilse güvenli davranmak en iyisi. Eğer güç kaynağı modülerse güç kaynağına da bu kabloyu takmanız gerek.)
2. sıra SATA data kablosunda. Karşıdan baktığınızda l şeklinde gözüken bir bağlantı, bu kablo anakartın yanında gelir. Elinizde yoksa internette bolca mevcut SATA kablosu diye arayın çıkar. Kablonun bir tarafı SSD'ye diğer tarafı anakartın sağındaki siyah yana bakan yuvalardan birine gidecek. Anakartın üstünde beyaz fontla SATA diye yazar.
3. SSD'yi düzgün bir yere koyun. Kasasına göre hard disk yuvası veya diğer kapağın orada SSD takacak vida delikleri olabiiyor. Herhangi bir parçaya değip kısa devreye vs sebep olma ihtimali 0'a yakın ama SSD'nin ortalıkta durmasından iyidir.
İlgili görseller ve yapmanız gerekenler burada da anlatılmış.
SATA SSD nasıl takılır?

Takıldığınız yerde doğaçlama hareket etmektense internetten rehber videolar takio etmeniz veya burada tekrar sormanız daha iyi olacaktır. Google en büyük yardımcınız.

Hocam çok teşekkür ederim bu kadar incelikli olduğunu bilmiyordum dikkat edeceğim teşekkürler.

Hocam çok teşekkür ederim bu kadar incelikli olduğunu bilmiyordum dikkat edeceğim teşekkürler.
Aslında çok kolay bir işlem, PC'de yapabileceğiniz en sorunsuz işlerden biri. Gözünüzü korkutmasın. Sadece olabildiğince ayrıntılı yazmaya çalıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı