Gigabyte bize yalan mı söylüyor?

V

vorplody

Ziyaretçi
Dostlar selam öncelikle. Gigabyte B450 Aorus Elite anakartını çok beğeniyordum. Dün bir videoya denk geldim. Bir kaç tane anakartın VRM sıcaklık testlerini yapıyorlar. Asrock’ın iki anakartı, Msi B450 Tomahawk, Asus B450-f Gaming ve B450 Aorus Pro anakartları var. En çok faza sahip olduğundan ve faz başına düşen yük az olacağından en düşük sıcaklık değerleri B450 Aorus Pro’dan gelecek diye düşündüm. Ama tam tersine en yüksek sıcaklık değerlerine sahip olan anakart Aorus Pro olmuş. Airflow olmadığı zaman mavi ekran vermiş hatta stres testinde.

Bahsettiğim video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben de daha sonra Technopat’ın bu anakartı incelediği videoya bakıyordum. Yorumları okurken bir arkadaşımızın Gigabyte B450 Aorus Pro’nun 8+3 faz dizilimi yerine 4+3 faz dizilimi olduğunu yazmış. Bununla alakalı yoruma bıraktığı linkler:

[Übersicht] PGA AM4 Mainboard VRM Liste (gerçek faz sayıları burada yazıyor)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
(fake vrm’le alakalı 6 dakikalık kısa bir konuşma)

(bu da 49 dakikalık detaylı inceleme)

Evet arkadaşlar son attığım linkteki kişi aslında bunun çoğu markada olduğunu, gördüğümüzden az faza sahip olduğunu söylüyor. ama onlar sayı konusunda bir bilgi vermiyor diyor. Fakat Gigabyte kendi sitesinde de 8+3 fazı olduğunu söylüyor. Bu anakartın faz sayısından dolayı Overclock performansının daha iyi olacağını düşünüyordum. Çok yanlış düşünmüştüm. Sizce Gigabyte neden böyle bir şey yapıyor? bu anakart 800 liraya yakın fiyat etiketini hakediyor mu? Bu arada ilk attığım test videosunda vrm sıcaklıkları genel olarak en düşük çıkan Msi B450 Tomahawk. B450 anakart alırken bu yazdıklarıma dikkat etmeniz dileğiyle.

Gigabyte genel olarak anakart kısmında çok başarılı bir marka fakat bu B450 modelinde çuvallamışlar ya da markayı kötülemek amaçlı yapılan PR çalışmalarından ibaret bence en mantıklı yolu sizin kendinizin denemesi hangi şartlar altında bu videoları çektiler bilmiyoruz anakart sahibi olarak siz gözlemleyip deneyin.

Maalesef ki anakarta sahip değilim. Ama düşünüyordum bu videoları izleyene kadar. Marka kötüleme çalışması olduğunu düşünmüyorum çünkü başka bir videolarda da gördüm anakartın vrm’leri cidden çok ısınıyor.
Sen birde Z390 Gigabyte kartlara bak. Rakibi yok şuan piyasada hiçbirinin.
Sorun da burada işte. Yoksa X470 anakartlarda da bir sorun yok.

vorplody, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…