2 gün önce Gigabyte'ın kendi uygulaması olan @Bios'un Face Wizard özelliği ile BIOS post resmini değiştirdim. Fakat yeniden başlattığımda ekrana herhangi bir görüntü gelmedi, sinyal alabiliyorum fakat gelen görüntü sadece siyah ekran. Hemen başka bir ekran kartı ve işlemci ile denedim. Bu sefer de görüntü alabiliyorum fakat şöyle bir sorunum var;
Büyük ihtimalle forumdaki herkes biliyor ama, Gigabyte'ın "Dual UEFI BIOS" adında çift BIOS özelliği var. BIOS bozulduğunda ikinci BIOS devreye giriyor ve kendini birinci BIOS'a kopyalıyor, böylece sorunu çözüyor. Benim sorunum ise;
Bilgisayarın power tuşuna bastıktan sonra, sadece 1 saniye veya daha az bir süre post resmini görebiliyorum. Bundan hemen sonra anakart Dual BIOS ekranına geçiyor. Normalde burada BIOS kurtarma işlemini yapması gerekirken, bende 1-2 saniye durduktan sonra yeniden başlıyor ve aynısı tekrar oluyor.
Bundan öncesinde hiçbir şekilde BIOS'a, Q-Flash'a falan giremiyorum.
Gigabyte'a ticket attım fakat çok profesyonel ekipleri, ben "BIOS is corrupted" dediğim halde, "It seems that bios is corrupted." cevabını verebildiler sadece.
Garantisi hala duruyor fakat bir de internetten aldığım için garanti min 20-25 gün sürüyor ve maalesef o kadar bekleyemem.
-
CMOS sıfırladım.
BIOS'a kısa devre yaptırarak Dual BIOS'a girmeyi denedim.
Hard diski vs. çıkararak BIOS'a girmeyi denedim.
Farklı işlemci ve RAM denedim.
-
Büyük ihtimalle forumdaki herkes biliyor ama, Gigabyte'ın "Dual UEFI BIOS" adında çift BIOS özelliği var. BIOS bozulduğunda ikinci BIOS devreye giriyor ve kendini birinci BIOS'a kopyalıyor, böylece sorunu çözüyor. Benim sorunum ise;
Bilgisayarın power tuşuna bastıktan sonra, sadece 1 saniye veya daha az bir süre post resmini görebiliyorum. Bundan hemen sonra anakart Dual BIOS ekranına geçiyor. Normalde burada BIOS kurtarma işlemini yapması gerekirken, bende 1-2 saniye durduktan sonra yeniden başlıyor ve aynısı tekrar oluyor.
Bundan öncesinde hiçbir şekilde BIOS'a, Q-Flash'a falan giremiyorum.
Gigabyte'a ticket attım fakat çok profesyonel ekipleri, ben "BIOS is corrupted" dediğim halde, "It seems that bios is corrupted." cevabını verebildiler sadece.
Garantisi hala duruyor fakat bir de internetten aldığım için garanti min 20-25 gün sürüyor ve maalesef o kadar bekleyemem.
-
CMOS sıfırladım.
BIOS'a kısa devre yaptırarak Dual BIOS'a girmeyi denedim.
Hard diski vs. çıkararak BIOS'a girmeyi denedim.
Farklı işlemci ve RAM denedim.
-
Son düzenleyen: Moderatör: