Gigabyte EasyTune kullanılmalı mıdır?

wrâithx

Kilopat
BIOS üzerinden işlemcime OC yapmak istiyorum fakat çok bilgili olmadığım için EasyTune'den yapıyorum. Sizce doğru mu yapıyorum yoksa BIOS'tan yapmayı deneyim mi?
Anakart: Gigabyte Aorus B450 Pro.
İşlemci: Ryzen 5 2400G.

Fazla performansdan bir zarar gelmez bence usta bir de CBP nedir usta ben anlamadım
Core Performance Boost'un kısaltılmışıdır. İşlemcinin turbo modunu kullanmanı sağlar. Mesela stok hızı 3.6 GHz olan bir işlemci yük altında turboyla 4.2 GHz'ye çıkıyorsa CPB açarak onun yaşanmasını sağlarsın. CPB kapalıyken de her şekilde stok hızda çalışır. Yani, imkan varsa fazladan performansın zararı olmaz ama sağlam bir soğutucun yoksa işlemci aşırı ısınır, bilgisayara zarar verebilirsin. Genelde kendilerini güvenceye almak için aşırı ısındıklarında gücü keserler ama yanlış yapman durumunda hiç belli olmaz ne olacağı. Sıcaklıkları kontrol edip duruma göre yapabilirsin.

Core Performance Boost'un kısaltılmışıdır. İşlemcinin Turbo modunu kullanmanı sağlar. Mesela stok hızı 3.6 GHz olan bir işlemci yük altında Turbo'yla 4.2 GHz'ye çıkıyorsa CPB açarak onun yaşanmasını sağlarsın. CPB kapalıyken de her şekilde stok hızda çalışır. Yani, imkan varsa fazladan performansın zararı olmaz ama sağlam bir soğutucun yoksa işlemci aşırı ısınır, bilgisayara zarar verebilirsin. Genelde kendilerini güvenceye almak için aşırı ısındıklarında gücü keserler ama yanlış yapman durumunda hiç belli olmaz ne olacağı. Sıcaklıkları kontrol edip duruma göre yapabilirsin.

Ben OC yaptığım zaman EasyTune'dan işlemci sıcaklığın 80'e çıktığını görmedim bence bir sıkıntı yoktur işlemcinin 70 derecelerde gezmesi yük altındayken

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı