Gigabyte EP45C DS3R CMOS Clear yapmadan görüntü gelmiyor

Makaleler
17
Yer
İskenderun / Hatay
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Gigabyte EP45C DS3R ve Q9400 işlemcim bulunmakta.

3 gün önce bir geziye gittim. Giderken bilgisayarımı kimse kullanmayacağı için de PSU güç anahtarını 0 yaparak gittim.
Bugün PC açmaya çalıştığımda daha PSU'nun anahtarını 1 yapar yapmaz kendiliğinden çalıştı. Ben açma tuşuna basmadan. Fakat hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. RAM'leri, ekran kartını, PSU hepsini denedim. Hatta G41 anakartım da var ona taktım tüm bileşenleri. İşlemci hariç. O normal şekilde sorunsuz çalıştı. Sorun yüksek ihtimal anakartta.

Anakartta CMOS clear yapmadan kesinlikle görüntü gelmiyor. CMOS yaptıktan sonra ekran geliyor ve BIOS girebiliyorum. BIOS girdikten sonra normale çevirip restartlayınca yine açılmıyor. Sadece CMOS yaptıktan sonra direk Boot seçersem açılıyor.

BIOS güncelledim. Sorun yine aynı. Velhasıl CMOS clear yapmadan PC açılmıyor. Açıldıktan sonra sıcaklıklarda vs hiçbir sorun yok. Normal açılıyor. Oyun vs oynayabiliyorum. Fakat başlattan kapat dediğimde de kapanmıyor. Görüntü vs gidiyor fakat Anakart çalışmaya devam ediyor.

Bu durumda Sizce sorun neyden kaynaklı olabilir? Bu arada işlemci kaynaklı olamaz sanırım. Bu anakartta farklı işlemci denemedim ama. Önerebileceğiniz başka şeyler var ise deneyeceğim. İlk BIOS versiyonuna mı dönsem ne yapsam.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…