Merhabalar arkadaşlar birkaç gündür pc'mde sorunlar yaşıyorum format atmaya çalışıyorum format atamıyorum. İki adet birbirinden farklı W8 dvd'si ile kurulum yapmaya çalıştım fakat iki dvd'de de aynı sorunu verdi. DVD'de sorun var vb şeyler söyledi. DVD'lerde sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü daha önce biriyle format atmıştım sorunsuz.
Donanımda mı bir sorun var bilmiyorum harddisk'te sorun olduğunu düşünüyordum fakat E-SATA girişi ile laptop'a bağladım ve harddiski sorunsuz gördü. Yazma hızında da herhangi bir sorun yok.
Bileşenleri yazayım:
Anakart GIGABYTE EP45T-UD3LR
ekran kartı MSI HD7850
ram:4gb 2x kıngston 1333mhz
işlemci İNTEL QUAD Q9400 3.4 ghz
hdd WD green
1tb psu gayet yeterli
750w highpower
Şimdi de farklı bir sorun vermeye başladı. Bilgisayar açılırken anakart model marka yazan görüntü gelir geçer ya gıgabyte msı vs vs. Şuan o ekranda kalıyor ve ilerlemiyor. Anakart üstündeki tüm renklı ledler açık bekliyor. Kısacası bilgisayar başlatılamıyor.
Sorunun çözümünü birçok yerde aradım fakat bulamadım zor durumdayım grafikerim yetiştirmem gereken işlerim var.
Büyük ihtimal donanımsal fakat hangi bileşen sorunlu şimdi boşuna anakart değiştirmiyim.
- - - Güncellendi - - -
Anakartta sorun varsa mecbur işlemci de değişecek. LGA 775 bi anakart yok kalmamış. Micro atx ler kalmış bütçem de yok umarım anakartta bi sorun yoktur.
Biraz kendine geldi fakat şimdi format atmaya çalışınca windows dosyası eksik kilitli vs şeyler söylüyor. Şimdi gidip mahalle bilgisayarcılarına 50 lira para bayılmka istemiyorum arkadaşlar, yardım edim.
Vatan'ın sitesinde Gigabyte 990XA-UD3 anakartın kullanıcı yorumlarında bios kilitlenmesi ile ilgili 1-2 şikayet okumuştum. Bahsettiğim kart AMD tabanlı ama belki de bazı Gigabyte anakartlarda böyle kronik bir problem vardır.
Bios ta herhangi bir kilitlenme yok. Kaç yıllık anakart hiç problem yapmamıştı şimdi birde q-flash ile bios güncelliycem şimdiye kadar hiç güncellememiştim.
- - - Güncellendi - - -
Arkadaşlar sorunun HDD'de olduğunu kesin karar kıldım şu an. Önceki açtığım konudaki probleme geri döndüm HDD'yi çalışır halde çıkarıp salladım biraz kendine geldi şimdi çöpe atmak zorundayım. Satsam alacak adama sorun çıkarır KONU BURDA İNCELERSENİZ