Gigabyte F2A55M-DS2 ve A8 7650K uyumlu mu?

• Konuyu başlatan T-800
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.295

T-800

Kilopat
Daha fazla  
Sistemi yenilemeye karar verdim. AMD A8 7650K almayı düşünüyorum fakat anakartın üzerinde hem FM2+ hem de FM2 yazıyor. Yani iki soket yapısına da uygun mudur acaba? GTX 770 darboğaz olur mu?
Anakart: F2A55M-DS2

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, her iki soketi de destekliyor. Belirttiğiniz işlemciyi de destekliyor.
GTX 770'e darboğaz yapacaktır. FX serisi de aynı şekilde darboğaz yapıyor.
Daha güncel bir mimariye geçmelisiniz.

Evet, her iki soketi de destekliyor. Belirttiğiniz işlemciyi de destekliyor.
GTX 770'e darboğaz yapacaktır. FX serisi de aynı şekilde darboğaz yapıyor.
Daha güncel bir mimariye geçmelisiniz.
Valla şu anda yeni nesil sisteme geçecek bütçem yok. Ama eğer bu işlemciye overclock yaparsak darboğazı kesebilir miyiz? Eğer olmazsa biraz daha para biriktirip yeni nesil mi alayım? Bu arada şu anki bütçem 1100 TL.

Overclock ile aşmak mümkün değil. Bütçenizi arttırın. Şu anki sistemi de satarak 2000-2500 dolaylarına getirin, güncel sistem toplayalım.

Elinizde GTX 770 mevcutsa sisteminizin işlemci, anakart ve RAM'ini satıp bütçenize ekleyin, DDR4 sisteme geçebilirsiniz.
Hocam ekran kartını ikinci el alıcam adamla anlaştım ama biraz daha para koymak lazım doğru söylüyorsun.Şimdi eski sisteme geçmek benimde pek içime sinmedi 1300 tl ye kadar yapabilirim bütçemi veya 1400.Ona göre bi sistem ayarlayabilirmiyiz ? HDD monitör felan var elimde onları saymayalım sadece kasa olsa.Ekran kartıda ikinci el bulurum galiba

1400 TL bütçede işlemci, anakart ve RAM'e mi ihtiyacınız var?
Evet aynen öyle.Ekran kartını ben ayarlarım ikinci el felan bir yerden, deneyerek alırım 500-550 liraya felan bana yeterki belirttiğim bütçe içerisinde bi sistem toplarsanız çok mutlu olurum.İlginize çok teşekkür ederim bu arada

Valla başka bi alternatif yok. Tüm sistemleri denedim 1300-1400 den aşağıya düşmüyor yapacak bişey yok para biriktirip alıcaz.Peki AMD olarak ne önerirsiniz ? . X4 950 sizce yeterli bir işlemci mi ? Amd olarak onu düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı