Gigabyte F50 BIOS'a atma sorunu

Bdoggie

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayari açınca direkt olarak BIOS'a atıyor.
BIOS'tan cikamiyorum kisaca. Bunun sebebi ve çözümü nedir?

BIOS sürümü: Gigabyte F50.

Bilgisayarı yeni mi topladınız?
Windows kurulu mu?
Sisteminiz tam olarak nedir?

Bilgisayarı İncehesap'tan topladım. İlk geldiğinde sistem 3 4 gün sorunsuz çalıştı ve ardından ekrana görüntü gelmemeye başladı garantiye yolladık bilgisayar elime şimdi geçti. Sorun çözülmüş gibi görüntü geliyor fakat BIOS'a atıyor. Evet Windows kuruluydu.

İslemci Ryzen 5 3600X.
RAM 3200MHz 8X2.
Anakart Gigabyte B450M S2H.
Ekran kartı XFX RX5700 XT.

Nasıl yapılacağını açıklar mısınız ve bu işlem benim sorunumu çözecek mi?
Öncelikle anakart üreticisinin sitesinden anakartınızın modeline bağlı destek sayfasından güncel BIOS sürümünü(F51f) indirin.
Daha sonra herhangi bir flash belleği FAT32 formatında biçimlendirdikten sonra indirip rardan çıkardığınız dosyaları flash belleğin içerisine atın ve bilgisayarınıza takın.
Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp GIGABYTE logusunu gördüğünüzde END tuşuna basmaya başlayın gelen ekranda Update BIOSU seçip sağ tarafta ki ok tuşuna basarak yeni BIOS dosyasını seçin sonrasında iste sağa ok yaparak BIOS güncellemesini bitirin. Bilgisayarınız açıldıktan sonra kullanmaya devam edebilirsiniz

BIOS sürümünü guncelledim.

"Reboot and select proper Boot device or insert Boot media in selected Boot device and press a Key"
Karşıma böyle bir hata çıkıyor. Bilgisayar garantiye gitmeden önce Windows kuruluydu.Bunun sebebi windowsun silinmiş olması mı ?

Windows gitmiş olamaz dostum. Boot etmen gereken diski ilk sıraya al, veya boot override ile diskini seç, muhakkak boot eder.

Windows gitmiş olamaz dostum. Boot etmen gereken diski ilk sıraya al, veya Boot override ile diskini seç, muhakkak Boot eder.

BIOS guncellemek icin taktiğim USB'yi çıkarınca böyle bir hata belirmiyor ekranda fakat tekrardan bilgisayar açılır açılmaz BIOS ekranina atıyor kaydedip çıksam da kendimi BIOS'da buluyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…