Gigabyte fan ayarı nasıl olmalı?

mecnunçınar

Decapat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, bilgisayarı ilk aldığımda fanlardan dışarıya serinlik gelirdi, 1 sene geçti fanları son hızda calistirsam bile dışarıya hava gelmiyor kasanın içini falan temizledim ama eskisi gibi olmadı. GPU 80'i geçmiyor ama ekran kartı sıcaklığı 70'Ti geçen gün. Ne yapmam gerekiyor?

Hava ısındıkça yoğunluğu azalır. Hava sıcaklığı ülke genelinde 30-40 derece arasında seyrediyor ve üzerine donamların yarattığı sıcaklık var. Bundan kaynaklı havanın güçsüz ve sıcak çıktığı hissine kapılmışsınız diye tahmin ediyorum.

İşlemciniz bir tık sıcak ama tehlikeli noktada değil. Ekran kartınızda hadi 75 derece olsa sorun arz etmez. İlla bir ayar yapmak istiyorsanız 60 dereceye kadar %40-50 çalışacak şekilde, 65-70 dereceden sonra %80-90 çalışacak şekilde ayarlanabilir. Bazı anakartlar CPU veya GPU'ya göre kasa fanlarının çalışmasını destekliyor. Varsa tercih edilebilir.

Hava ısındıkça yoğunluğu azalır. Hava sıcaklığı ülke genelinde 30-40 derece arasında seyrediyor ve üzerine donamların yarattığı sıcaklık var. Bundan kaynaklı havanın güçsüz ve sıcak çıktığı hissine kapılmışsınız diye tahmin ediyorum.

İşlemciniz bir tık sıcak ama tehlikeli noktada değil. Ekran kartınızda hadi 75 derece olsa sorun arz etmez. İlla bir ayar yapmak istiyorsanız 60 dereceye kadar %40-50 çalışacak şekilde, 65-70 dereceden sonra %80-90 çalışacak şekilde ayarlanabilir. Bazı anakartlar CPU veya GPU'ya göre kasa fanlarının çalışmasını destekliyor. Varsa tercih edilebilir.
Aklımdaki diğer soru işareti buydu hava sıcaklığı etkisi.
Msi after indirip ekran kartının fanini %100e ayarladım ve gigabyte kontrol paneli indirip diğer fanları da %100e getirdim yine de fanlar dışarı hava vermiyor bunun nedeni ne olabilir kasanın içi temiz bilgisayar 1.5 yıllık fanları mı değiştirmem gerekiyor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı