Gigabyte Force 83 Red Switch stoklara gelmesi beklenir mi?

Canerrrr

Kilopat
Daha fazla  
Tam istediğim model ışıksız sade ufak bir klavye. Şu anda Blue Switch var stokta. Red beklemeye değer mi? Ve gelir mi?
Çoğunlukla LOL oynuyorum daha önce mekanik klavye kullanmadım. Blue Switch ses olarak rahatsız etmesinden korkuyorum. Yeni kulaklık aldım Corsair HS50. Takılıyken Blue alsam tuş sesleri gelir mi, çok rahatsız eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
HS60 vs K83 kuıllanıyorum. Ses yokken kulaklıkta sesini gayet iyi duyuyorum. Ama oyun içinde nadir duyuluyor ses. Gayet memmunum ben klavyeden. Sadece üstündeki yazılar siliniyor.

Cherry MX kalitesi varken kesinlikle Trust falan almayın. Bir süre beklemenizi öneririm fiyat zaten 4-5 aydır aynı klavyenin. En kötü blue alırsınız.

Cherry MX kalitesi varken kesinlikle Trust falan almayın. Bir süre beklemenizi öneririm fiyat zaten 4-5 aydır aynı klavyenin. En kötü blue alırsınız.
Dediğim gibi Lol oynuyorum ses korkutuyor beni ama Blue Lol tarzı oyunlarda daha iyi olduğunu okudum sizce

Dediğim gibi Lol oynuyorum ses korkutuyor beni ama Blue Lol tarzı oyunlarda daha iyi olduğunu okudum sizce
Red Switch bana göre her anlamda bluedan daha iyi. Red switchler bastığınız anda ikinci bir katmana takılmadan direk aktifleşirler. Mavilerde ise arada bir katman vardır. Debriyajdaki kavrama noktası gibi yani oraya gelmeden aktifleşmezler. Ek olarak mavi switchlere 50g baskı uygulamanız gerekirken kırmızılara 45g baskı uygularsınız. Ve red switchin sesi maviye göre daha tok ve daha azdır. Yani ne oynadığınız çok da etkilemiyor bence klavye seçiminde. Ben red switch beklerdim.

Zamanında Cherry MX Blue Switch heves etmiştim ancak sonrasında Red Switch aldım. Blue da denedim Red de denedim, Red ayrı bir güzel bence. E tabi, Blue sevenler de var, çünkü sesi ve basım hissiyatı ayrı bir şey. Ancak Red bende bir adım önde. Bekleyebilirsiniz.

Klavye işi kişiye göre değişir. Burda size kim ne derse desin yarın alacağınız klavyeden çok memnun da olabilirsiniz çok pişman da. Red ve Blue Switch tamamen kişisel beğeniye göre değerlendirilebilir. Teknik anlamda açıklamak gerekirse;

Cherry MX Blue Switch: Tuşa basmanız için 50 g güç gereklidir. Tactile dediğimiz klik sesini duymadan ve hissetmeden aktifleşmeyen türdendir. Çok seslidir ve parmak yorduğu için FPS tarzı oyunlarda tercih edilmez. Yazı yazmak için uygun olarak görülür (Ben yazı yazmak için de tercih etmem). Çoğu kişi tarafından çıkardığı klik sesi ve hissiyatı için tercih edilir.

Cherry MX Red Switch: Tuşa basmanız için 45 g güç gereklidir. Linear dediğimiz klik hissiyatı ve sesi olmayan düz inip çıkan yapıya sahiptir. Klik hissiyatı ve sesinin olmaması membran klavyeler gibi hissettirdiğini düşündürmesin çok daha hassas ve rahat. Aktifleşmesi için 1.5-2mm derinliğe basmanız gerekir. Tuşları yeni kullananlar için fazla hafif gelebilir bu sebeple bazı tuşlara parmağınızın ağırlığıyla yanlışlıkla basabilirsiniz.

6 yıldır LoL oynayan biri olarak kişisel görüşümü sorarsanız Red Switch tercih etmelisiniz. 1 hafta önce klavye bakmaya başladım ve herkesin Blue Switch hayranlığını gördükten sonra araştırmaya koyulduğumda aslında çoğunlukla gösteriş ve klik sesi için tercih edildiğini farkettim. Ayrıca araştırmalarım sonucunda oyun oynayanlar için Red Switch'in daha uygun olduğunu ve Blue Switch'in yazı işlerinde hatalı basmayı önlemek için daha rahat olduğunu öğrendim. Taramam sonucunda bütçeme en uygun olan Corsair K68 RGB Cherry MX Red modelini satın almaya karar verdim. Klavyeyi 2 gündür kullanmaktayım ve daha önceden test ettiğim Blue Switch'e göre çok daha rahat ve kullanışlı olduğunu söylemeliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…