Gigabyte Force K83 vs Corsair K68 RED

gotenokaru

Hectopat
Merhabalar dostlar, klavyem bozulunca gözümü yeni bir klavyeye diktim ve almışken ucuzlarından bir mekanik klavye alayım dedim.
Force K83 210 liraya bulunabiliyor ve Corsair K68 380 liraya düşmüş. Aradaki 170 liralık farka değer mi acaba? Sanırım switchleri aynıymış. Corsair K68in ışıklı olması hariç ne gibi bir üstünlüğü var? Force K83 hakkında çok güzel yorumlar okudum fakat bu forumda arkadaşın biri tuşların silinmeye başladığından da bahsetmiş, böyle bir problemi yaşayan başka arkadaş oldu mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

@Sylveon Işıklar pek önemli değil hocam, olsa da olur olmasa da olur. Tuşların silinmesi ile ilgili bir bilginiz var mı peki? Malzeme kalitesi kötü mü k83ün?

Bende de Gigabyte Force K83 model klavye mevcut. Genel olarak klavyeden memnun durumdayım, aradığım bütün özellikler mevcut. Arkadaşınızın bahsettiği tuşların silinmeye başlama mevzusu da maalesef doğru ancak benim için problem edilecek bir şey değil. Bende özellikle w, a, s, d, c tuşlarında silinme görünüyor, üstelik ürünü alalı iki ay olmadı. Kronik bir problem mi bilemiyorum, diğer arkadaşlar da yorum yaparsa ortak bir karara varmış oluruz.

@Sylveon Işıklar pek önemli değil hocam, olsa da olur olmasa da olur. Tuşların silinmesi ile ilgili bir bilginiz var mı peki? Malzeme kalitesi kötü mü k83ün?
Bütçeniz yetiyorsa Corsair alın takılın. Bütçeniz yoktur sade bir şey istiyorsunuzdur Force K83 alabilirsiniz. Bende yakında K83 alıcam. Tuşların yerini ezbere biliyorum silinmesi pek mühim değil.

@foreignersgod Bütçem yetiyor ama gereksiz yere para harcamak istemiyorum, işimi görecekse K83 de kafi benim için. Arada hemen hemen 200 lira fark var çünkü, tek mevzu ışık ise epey gereksiz benim için. Ama malzeme kalitesi falan kalitesizse veya eksik özellikleri varsa Corsair seviyesine çıkabilirim. Tatmin edeceğini düşünüyorsanız K83e yönelmeyi düşünüyorum

Performans olarak herhangi bir problem yaşayacağınızı ben düşünmüyorum açıkçası. 170 TL az bir ücret değil. Tuşların basım hissi, klavyenin ağırlığı oldukça güven veriyor. Boyaya çok takılmamak gerek bence.

@Tonyukuk Anladım hocam teşekkürler, benim için önemli olan da o zaten. Ben de genellikle klavyeye bakmadan yazarım, biraz kullandıktan sonra elimin alışacağına inanıyorum, altında aydınlatma olmaması geceleri pek problem olmuyordur umarım? Ekrandan yansıyan ışıktan hangi tuş nerede belli olsa yeterli olur herhalde

Ben özellikle aydınlatması olmayan, sesi fazla çıkmayan bir klavye arıyordum bana ilaç gibi geldi. RGB ya da herhangi bir ışık yansıması beni geceleri rahatsız ediyor, Rival 310 faremi de ışıklandırması sürekli kapalı şekilde kullanıyorum. Ayrıca klavyeye alışmanız en fazla iki gün alacaktır. Ben tuşlara hiçbir şekilde bakmadan yazıyorum. Kaldı ki monitörden masaya yansıyan ışık gece zorlandığınız zamanlarda size yardımcı olacaktır.

Tamamdır, yardımınız için çok sağ olun. Fazladan boşa parmaya gerek yok o zaman bu klavye yeterince iyi gözüküyor, zira benim de aradığım ürün bahsettiğiniz ile aynı. İyi akşamlar, sağlıcakla kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…