Gigabyte G24F-2 monitör modelinde ghosting

rdr için işaretlediğim kısımda video içinde dalgalanmalar mevcut videoya dikkatli bakınca göze çarpıyor görütü kalitesinden ötürü bir tık az görünüyor.
ufo testinde ise işaretlediğim yerlerde ufonun arkasında ve önünde oluşan izlerden bahsediyorum @Saint Lucia

Dosya Ekleri

• rdra.png
    2,6 MB · Görüntüleme: 131
  • ufo.jpeg
    603 KB · Görüntüleme: 126

RDR'deki dalgalanma görmüyorum. Fakat dalgalanma yapan monitör tek bir bölgede yapmaz. Monitörlük bir dalgalanma söz konusu değil. İşlemci ve GPU kullanımı da oyunlarda yer yer dalgalanma yaptırır. Ben resmi normal görüyorum bu arada. Çok enteresan.
UFO'da çizdiğin kısımlar "overshoot" oluyor. Ghostingin tam tersi diyoruz kabaca tarifi bu.
Overshoot için örnek resim bırakıyorum. Bunu anlatmak istiyorsun.
Bunun nedeni MPRT'ya da OverDrive seçeneklerini fast/strong gibi seviyelere çıkartmak dolayı olur. Sen paneli hızlandırdıkça görüntü overshoot vermeye başlar. Genelde IPS ve TN panellerde oluyor. Ms düşürmek için yaptığın ayar varsa normale çek.

Yaptığım herhangi bir ayar yok monitör elime ulaştığı gibi renk ayarı hariç hiçbir ayar yapmadan direkt yaptığım testte aldım bu sonucu belki ayarları o şekilde gelmiştir teşekkürler ilgilendiğin için hocam çok sağol

hocam son olarak bu overshoot ayarlarla düzeltebileceğim bir şey mi ayarlarla oynamadan karşılaştığım için soruyorum yoksa ghosting gibi bir problem mi iade gerektirir mi

Hocam son olarak bu overshoot ayarlarla düzeltebileceğim bir şey mi ayarlarla oynamadan karşılaştığım için soruyorum yoksa ghosting gibi bir problem mi iade gerektirir mi?

Mesajımın sonunda "bunun nedeni" diyerek çözümü anlatmıştım aslında.
MS ayarlarıyla oynadıysan onları normale döndür. Oynamadıysan orta dereceye alabilirsin.
İadelik bir konu değil.
Çok ciddi overshoot olan monitör oyunlarda aşırı rahatsız bir görüntü oluşturur. O zaman iade konusu konuşulur.
FPS oyunlarında adamlar hareket halinde sanki 2-3 kişi gözükmeye başlar.

teşekkürler yardımların için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…