Gigabyte G24F-2 Monitörde oluşan karıncalanmalar

BarışBskn

Decapat
Arkadaşlar önceden kullandığım monitor Philips'e ait bir monitordu yaklaşık 4 sene kullandım ve dün yeni monitor aldım eski monitörümde olan sorun şimdi de yeni monitörümde olmaya başladı sorunun videosunu bırakıyorum bu hata bazen günde 1 bazen 2 defa oluyor fareyi kaydırınca da gidiyor çok tuhaf bir şey videoyu aşağıya bırakıyorum DP kablosunu çıkarıp monitorun kendi içinde çıkan HDMI bağladım ama düzeleceğini sanmıyorum donanımsal sorunum olabilir mi? Oyun oynayınca başıma gelmiyor ya YouTube'da gezerken ya da Steam de gezerken oluyor siyah ekranlarda başıma geliyor genelde.
Kullandığım monitor Gigabyte G24F-2 165 Hz.
Videoyu yukleyemedim görsel bırakıyorum videodan şu şekilde gidip geliyor mouse ile aşağı inmeden geçmiyor ve günde 1 2 defa oluyor.

1697600626596.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem kaynaklı olabilir. Ekran kartı, işlemci, RAM bile sebep olabilir. Anlık görüntüyü işlemekte zorlanıyorsa sistem görüntü bozulması yaşanır. Eski monitörünüz aynı çözünürlükte ve aynı frekansta değildir. O yüzden yaşamamız olmanız doğal.

Eski monitörüm de aynı sorun vardı o açıdan değiştim çok sorun teşkil etmiyordu fakat yine de kafama takılmıştı şimdi aynısı bunda da oldu anlamadım vallahi.

Eski monitörüm de aynı sorun vardı o açıdan değiştim çok sorun teşkil etmiyordu fakat yine de kafama takılmıştı şimdi aynısı bunda da oldu anlamadım vallahi.

Monitör değiştirdiğin halde sorun devam ediyorsa demek oluyor ki sisteminde sorun var.
Görüntüyü oluşturan ekran kartıdır. DDU yöntemi ile sürücüler kaldırılıp tekrar kurulup denenebilir.

Monitör değiştirdiğin halde sorun devam ediyorsa demek oluyor ki sisteminde sorun var.
Görüntüyü oluşturan ekran kartıdır. DDU yöntemi ile sürücüler kaldırılıp tekrar kurulup denenebilir.

Teşekkür ederim cevabınız için şu anlık tek yaptığım hata veren DP kablosunu çıkarıp monitorun kendi içinde çıkan HDMI kablosunu taktım sorun ya kabloda ya da DP girişindedir diye düşündüm. Şu anlık sorun yaşamadım umarım düzelir de sorun kabloda çıkar. Eğer olmazsa dediğiniz yöntemi deneyeceğim DDU'dan. Evet iki monitor de aynı hatayı aldım ama bu seferki biraz fazla oldu tüm ekranı kapladı öbür monitörümde köşelerde oluyordu sorun yüksek ihtimal donanımda.

Monitor 180 hzymis 165 de kullanıyordum belki oda fark ettirebilir şimdi çektim 180'e.

Son düzenleme:
Monitor 180 hzymis 165 de kullanıyordum belki oda fark ettirebilir şimdi çektim 180'e.

Hayır alakası yok. DP kablosunun kalitesinden eminsen, port girişlerinde kopma, temazsızlık veya tam oturmama yoksa geriye sistem bileşenlerin kalıyor.
Fırsatın olursa monitörü farklı bir sistemde test edin.

Hayır alakası yok. DP kablosunun kalitesinden eminsen, port girişlerinde kopma, temazsızlık veya tam oturmama yoksa geriye sistem bileşenlerin kalıyor.

Sorun şu ki bazen hiç olmuyor gün için de mesela bugün olmadı yarın olabilir anlık oluıyor sistem de test etsem de farklı olarak başıma gelme olasılığı düşük ne yapacağımı şaşırdım açıkçası. Maalesef başka sistem de test etme imkanım yok.

Maalesef az önce aynı ekran anlık olarak gidip geldi gene Steam de aynı yerde dolanırken başıma geldi bir türlü anlamadım çok tuhaf gerçekten sorun belli ki kablodan kaynaklı değil HDMI da DP de farklı girişlerdeydi.

Son düzenleme:
Maalesef az önce aynı ekran anlık olarak gidip geldi gene Steam de aynı yerde dolanırken başıma geldi bir türlü anlamadım çok tuhaf gerçekten sorun belli ki kablodan kaynaklı değil HDMI da DP de farklı girişlerdeydi.

Dediğim gibi görüntüyü oluşturan ekran kartıdır. İlk ona odaklanmak gerekiyor.
Monitör arızalı demek de zor. Çünkü denemen gerekir. Alternatif bir sistem bulmanız hoş olur.

Ekran kartını kontrol et işlemcin üzerinden alabiliyorsan görüntü al öyle dene.

Arkadaşlar önceden kullandığım monitor Philips'e ait bir monitordu yaklaşık 4 sene kullandım ve dün yeni monitor aldım eski monitörümde olan sorun şimdi de yeni monitörümde olmaya başladı sorunun videosunu bırakıyorum bu hata bazen günde 1 bazen 2 defa oluyor fareyi kaydırınca da gidiyor çok tuhaf bir şey videoyu aşağıya bırakıyorum DP kablosunu çıkarıp monitorun kendi içinde çıkan HDMI bağladım ama düzeleceğini sanmıyorum donanımsal sorunum olabilir mi? Oyun oynayınca başıma gelmiyor ya YouTube'da gezerken ya da Steam de gezerken oluyor siyah ekranlarda başıma geliyor genelde.
Kullandığım monitor Gigabyte G24F-2 165 Hz.
Videoyu yukleyemedim görsel bırakıyorum videodan şu şekilde gidip geliyor mouse ile aşağı inmeden geçmiyor ve günde 1 2 defa oluyor.

Eki Görüntüle 1981525

Monitör arızalı demek de zor. Çünkü denemen gerekir. Alternatif bir sistem bulmanız hoş olur.

Teşekkür ederim hocam yüksek ihtimal sorun ekran kartında önceki monitörümde de bu sorunu aldığıma göre monitor temize çıkıyor. DDU işlemini deneyeceğim yakında aslında sorun teşkil etmiyor anlık gidip geliyor ama daha sistemi alalı 5 ay oldu çok sorun yaşadım teknolojilerde o yüzden taktım kafaya biraz artık satıp kurtulasım geliyor vallahi bazen.

Ekran kartını kontrol et işlemcin üzerinden alabiliyorsan görüntü al öyle dene.

Onu nasıl yapacağım pek anlamıyorum bir video atarsanız mutlu olurum.

Monitoru servise verdim eleman monitorde sıkıntı yok yüksek ihtimal GPU da dedi sorun, fakat Philips monitörümde de bu kadar belli etmiyordu bu sorun yeni aldıgım monitor de daha çok belli ediyor. DDU'dan dediğiniz işlemi yaptım değişen bir şey yok tek yapmam gereken şey kaldı oda kasayı komple servise yollayıp sorunun nerede olduğunu çözmelerini beklemek oda elim boş dönersem satar kurtulurum artık yapacak bir şey yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı