Gigabyte G27qc alınır mı?

Alınmaz. Fiyatını hak etmemekte.

Mesela bununla karşılaştıralım.

Samsung SVA* panel iken Gigabyte VA.

Samsung'un renk derinliği 8 bit + FRC (Sahte 10 bit) iken Gigabyte'ın 8.

Samsung'un renk gamutları daha yüksek. (Uzun uzadıya yazamıyorum, görsel koyayım)
Screenshot_20201103-195722_Chrome.jpg

Samsung'un parlaklığı 350cd, Gigabyte'ın 250cd.

Samsung'da DisplayHDR600 var, Gigabyte'da yok. "HDR Ready" diye bir şey var ama tam HDR sayılmaz.
Garip bir şey, tam kavrayamadım ben de. HDR sinayllerini okuyabiliyor ama parlaklık vs. HDR'ın olayı yok diye biliyorum.

Gigabyte'ın tek avantajı ise kontrast'ının bir tık daha yüksek olması. (Gigabyte 3800:1, Samsung 3000:1).
Edit: Ona da yanlış bakmışım, Gigabyte da 3000:1.

SVA panel = VA diye geçer ama Samsung üretir. Standart VA'lardan daha iyi görüş açısı sunduğunu idda eder.

Kısaca ben Samsung öneririm. O içinize sinmezse de daha başka alternatifler de var. Gigabyte fiyatını hak etmiyor.

Son düzenleme:
Alınmaz. Fiyatını hak etmemekte.

Mesela bununla karşılaştıralım.

Samsung SVA* panel iken Gigabyte VA.

Samsung'un renk derinliği 8 bit + FRC (Sahte 10 bit) iken Gigabyte'ın 8.

Samsung'un renk gamutları daha yüksek. (Uzun uzadıya yazamıyorum, görsel koyayım)
Eki Görüntüle 724945

Samsung'un parlaklığı 350cd, Gigabyte'ın 250cd.

Samsung'da DisplayHDR600 var, Gigabyte'da yok. "HDR Ready" diye bir şey var ama tam HDR sayılmaz.
Garip bir şey, tam kavrayamadım ben de. HDR sinayllerini okuyabiliyor ama parlaklık vs. HDR'ın olayı yok diye biliyorum.

Gigabyte'ın tek avantajı ise kontrast'ının bir tık daha yüksek olması. (Gigabyte 3800:1, Samsung 3000:1).

SVA panel = VA diye geçer ama Samsung üretir. Standart VA'lardan daha iyi görüş açısı sunduğunu idda eder.

Kısaca ben Samsung öneririm. O içinize sinmezse de daha başka alternatifler de var. Gigabyte fiyatını hak etmiyor
Samsung olanda g sync açılıyor mu?

Samsung olanda G-Sync açılıyor mu?
Samsung olan "G-Sync Compatible" değil.

Ama bu yöntemle çoğu FreeSync monitörde, attığım listede olmayanların çoğunda bile G-Sync açılabiliyor;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama "Compatible" olmadığından açamama veya açsanız da düzgün çalışmama ihtimali mevcut.

Riskli yani, garanti veremiyorum.

Eğer Samsung da g-sync uyumu ve 1800 değil de 1500r kavis olmuş olsaydı, Samsung u tercih ederdim ben de.
Tercihim gigabyte fakat bu ikincidir ölü piksel ya da leke sebebiyle geri yolluyorum. Bir tane de Asus yolladım 3 etti. Haftalar aylar geçti hala monitor kullanmaya başlayıp bu nispeten boş zamanımda yeni topladığım 3080 li sistemle biraz oyun oynayıp stres atamadım. Ömür boyu bir daha da bu fırsat gelmez gibi görünüyor.
İçimde kalmaz inş. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı