Gigabyte G27QCA anlık kararma

vamos

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar son zamanlarda bilgisayarımda olan ve beni endişelendiren bu konu ile ilgili bilgi almak istiyorum. Ekranda parçalı belirli bir yerde olmayan kimi zaman küçük kimi zaman büyük kararmalar oluşuyor ve bunlar çok kısa süreli göz açıp kapatana kadar gerçekleşip gidiyor bilgisayarımda bütün güncellemeler yapılı işletim sistemi ekran kartı vb. kasada ya da monitörde verilmiş bir zarar yok. Halihazırda ekran kartı güncelleme sürümü 546.26 sistem parçalarında bir sorun olduğunu düşünmüyorum internetten baktığım kadarı ile bu parçalardan birisini kullanıp böyle şikayete sahip olan göremedim belki siz yol gösterebilirsiniz.

Monitör bu Gigabyte 27 inc G27QCA 165Hz 1ms 2X HDMI DP 2xusb.

Sistem parçaları bunlar.

Samsung 500GB 980 Pro PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD.
Thermaltake Toughpower GF 850W 80+ Gold.
WD 2TB blue 256MB 7200RPM 3.5 inc SATA 3.0
Intel Core i9 12900K.
MSI MPG Z690 Edge Wi-Fi 6400MHz(OC) DDR5 soket 1700.
MSI GeForce RTX 3080 Ventus 3X Plus 12g OC LHR 12g.
G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 RGB 6000MHz CL36.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz kararmalar sadece tarayıcı kullanırken mi oluyor yoksa oyun oynarken ya da film izlerken vb. de gerçekleşiyor mu?

@vamos son zamanlarda benzer sorunları tarayıcı kullanırken yaşayan oldukça fazla kullanıcı var o yüzden sordum. Ben film izlerken olmasa da hem laptopumda hem masaüstü bilgisayarımda tarayıcı kullanırken nadiren yaşıyorum bahsettiğiniz durumu. Henüz çözüm bulamadım.

@vamos son zamanlarda benzer sorunları tarayıcı kullanırken yaşayan oldukça fazla kullanıcı var o yüzden sordum. Ben film izlerken olmasa da hem laptopumda hem masaüstü bilgisayarımda tarayıcı kullanırken nadiren yaşıyorum bahsettiğiniz durumu. Henüz çözüm bulamadım.

Yani bilgisayarda sorun yoksa umurumda değil açıkçası ekran kartına bir şey oldu diye endişelendim ben malum Türkiye de yaşıyoruz almak zor.

Fiziksel olarak ekran kartına bir şey olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen yazılımsal ve henüz çözüm üretilemeyen bir durum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı