Gigabyte G31M ES2l anakartta 2. PCI Express slotu var mı?

Mansitak56

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba anakartta PCI slotunun altında bir slot daha var o ne slotu X8 mi X16 mı G31m anakartta 2. PCI slotu var mı?

Maalesef, ikinci bir PCI-e slotu istiyorsanız P45 veya P35 yonga setli anakartlara bakmalısınız. Örneğin bende EP45-DS3 model Gigabyte markalı P45 anakart var.

İşaretlediğim yerlerdeki slotlar PCI-e slotlarıdır. Mavi olan X16 hızında çalışırken (ana slot bu zaten, tek ekran kartı takıldığında buraya takılır.) Turuncu olan ise ya X4 ya da X8 hızında çalışıyor. Sizin anakartta tek slot bulunmakta.

@Yiğitt35 ses kartının takılı olduğu yer PCI'e slotu oraya takılmazmı.

Şimdi gördüm ses kartınızı, o slota da PCI slotu deniyor, genişletme yuvası da diyebiliriz Türkçe olarak. Ses kartı, USB çoğaltıcı, Wi-Fi gibi kartları hem PCI slotuna hem de ekran kartı slotunuzun üstündeki "mini PCI-e" slotuna takabilirsiniz.

Hocam şimdi fark ettim de X16 slotunun altındaki slotta SATA 2 PCI Express slotu yazıyor bu ne ifade ediyor.

Dosya Ekleri

• 4F9B7D1E-04DC-4325-88DC-6ED648564C03.jpeg
    164,6 KB · Görüntüleme: 55
Hocam şimdi fark ettim de X16 slotunun altındaki slotta SATA 2 PCI Express slotu yazıyor bu ne ifade ediyor.

Anakartın özelliklerini yazmış hocam Gigabyte; SATA 2 destekliyor, PCI-e slotu var diye. O zamanlarda PCI-e slotu yeni yeni oturuyor. Öncesinde AGP-e slotu bulunmaktaydı. Hatta yine bazı LGA775 anakartlarda AGP-e slotu bulunuyor.

Tamam.

Anakartın özelliklerini yazmış hocam Gigabyte; SATA 2 destekliyor, PCI-e slotu var diye. O zamanlarda PCI-e slotu yeni yeni oturuyor. Öncesinde AGP-e slotu bulunmaktaydı. Hatta yine bazı LGA775 anakartlarda AGP-e slotu bulunuyor.

Tamam hocam 2.slot olsaydı HD 5700 ile HD 5500 takıp CrossFire yapacaktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…