Gigabyte G31M-ES2L sisteme Mc Os X ?

byazem

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Mobilya Üretimi
Öncelikle herkese iyi geceler.

Recep usta dün rastgele " PC'ye Mac Kurma Rehberi " videonuzu izledim ve sitenize üye oldum hani her işte bir hayır vardır derler ya vesile oldu bir nevi.

Neyse konumuza dönecek olursak öncelikle elimdeki sistemi yazayım.

• Anakart : Gigabyte G31M-ES2L (rev 2.3)
  • İşlemci : Intel Pentium D 820 (2.8 Ghz.)
  • Ekran Kartı : Saphire HD6570 GDDR3 2GB 128 Bit
  • Hdd : Samsung 80 GB Sata

Başlıca sistemim bu...

Sorum ise şöyle ben bu sisteme Mac Os X Mavericks & Mountain Lion & Lion & Snow Leopard hangisini sorunsuz bir şekilde kurabilirim. Retail kurulum yapmak isiyorum göz önünde bulundurursanız sevinirim.

Not1 : Virtualbox ile sanal kurulum yapmaya çalıştığımda " donanım sanallaştırması sisteminizde mevcut değil " diye bir hata alıyorum bu yüzden usb oluşturamıyorum bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.
Not2 : Anakartımın biosunda AHCI mod ayarlarını göremedim fakat biraz araştırdıktan sonra " Enhanced " dediğimizde aynı görevi yapıyormuş diye okudum doğrumudur acaba?

Technopat'a hoş geldiniz. Öncelikle bu güzel Türkçe ve düzenli yazım için size teşekkür ederim.

1 - Mavericks USB oluşturma için sanal makina şart değil. Windows'tan da yapılabilmekte.
2- Evet, Enhanced Mode, AHCI oluyor.

İşlemcinizin Pentium olması bir sorun. Core 2 olsaydı daha iyi olurdu. Mavericks bu bağlamda olur mu bilemem ama şansınızı deneyin. Videonun makalesini mutlaka okuyun:

PC'ye Mac OS X Mavericks Kurulumu | Technopat

Ekran kartınız da uyumsuz gibi maalesef. Dediğim gibi Mavericks deneyin, olmadı Lion ya da Mountain Lion da kurabilirsiniz. Bu arada Lion'ı sorunsuz kuran var sisteminize:

HCL 10.7.0 - OSx86

Mountain Lion rehberimiz:

Unibeast ile Hackintosh Rehberi: Mac OS X Mountain Lion Kurulumu | Technopat

Öncelikle gecenin bu saatinde bile bizim gibi yardıma ihtiyacı olan insanlara faydanız dokunduğu için ben teşekkür ederim.

USB belleğin windows ortamında da hazırlandığını söylediniz bunu tam olarak nasıl yapacağımızı anlatan bir makale varmı forumda ben göremedim veya yalnış şekilde arattım sanırım.

Not : Transmac ile hazırlanan USB Belleklere bootloader eklenemiyor (windows) diye biliyorum Mavericks harici diğerleri için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım yanlış anlattım, maverikcs hariç diğerleri için windows ortamında sanal pc olmadan Bootloader yüklü kurulum USB'si hazırlamak mümkün değil diye biliyorum.

Not kısmında bunu yazmaya çalışmıştım.

Örnek verecek olursak;
USB bellekten boot edip kurabileciğimiz bir Mac Os X Lion veya Snow Leopard veya ML mevcut değil sanırım.(Retail)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bağlantısını verdiğim Mavericks makalesinde gerekli bütün bağlantılar mevcut

Merhaba Recep bey,

Bende bir cok form üyesi gibi internette videolarınızı izleyerek forma kayıt olan üyelerden biriyim sizin videonuzda olan ml2 kurulumu yaptıgınız toshiba a200 notebooktan bendede var ve dün geceden beri uykusuz bir sekilde bütün varyasyonları deneyerek bunu yapamamış biri olarak sizden yardım almak istiyorum elimdeki notebookun özelliklerini size link olarak assagıda gonderiyorum..

Satellite A200-1YX - Toshiba

fakat bir sanal makina olusturamadıgım icin ml2 usb boot hazırlıyamadım.Virtual box acılırken hata veriyor daha sonra gelen goruntude ml2 ye boot yapınca cant find yazıp tekrar ml2 ye atıyor bu devamlı bu sekilde tekrarlıyor işletim sistemi win 7 64 bit , bios ayarlarındanda girip dememe ragmen ilk basta verilen hatayı bir turlu gecemedim. birde sizin videonuzda Virtual box da sanal makina kurulumunu anlatırken ilk once işletim sistemini mac seciyorsunuz daha sonra 64 bit seciyorsunuz benim indirmiş oldugum surumunde işletim sistemini mac seciyorum alt sekmede 2 secenek sunuyor oda mac os x ve mac os snow leopard acaba sıkıntı burdamı onuda anlamış degilim. suan mac için bir boot dvd si yapmaya calısıyorum ML nin iso dosyasına ulaştım onu indiriyorum birde oyle deniyecegim varsa tavsiyeniz yardımcı olursanız cok sevinirim saygılarımla iyi çalışmalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…