Gigabyte G31M-ES2l vs D3111-A1

@PhoenixTech Sata 3GB/s demek Sata 2 olduğunu gösterir yani 300 MB/s hıza kısıltıyor. Sata 3 olsaydı 6 GB/s olurdu. İşlemci modeliniz nedir ve stok fanınızın önden ve arkadan görüntüsünü atar mısınız?
Anladım hocam. Şuan fotoğraf atmam mümkün değil. Anakart evde değil çünki. İşlemcim ise Q6600. Stok fan ise bildiğimiz intel fan.

Anladım hocam. Şuan fotoğraf atmam mümkün değil. Anakart evde değil çünki. İşlemcim ise Q6600. Stok fan ise bildiğimiz intel fan.
Q6600 105 Watt çeken bir işlemcidir. Stok fan ile ne kadar doğru soğutabilir tartışılır çünkü bende Q8400'ü stok fanla kullanmıştım. Yük altında 90'ı geçtiğini hatırlarım ve bende bundan dolayı kule tipi soğutucu aldıydım.
Peki hocam sizce geçilir mi? Siz ne önerirsiniz. Overclock desteğinin olması cazip geliyor. DDR3'ten 2'ye geçsem bile.
Geçilebilir ama G41, P43 veya P45 çipsetli anakartlar G31 olan anakartlardan özellik açısından bir tık daha üstündür. Fakat G31'in G41'den daha iyi overclock potansiyele sahip. Sizin elinizde şuan o anakart varsa sisteminizde kullanın. Eğer henüz satın almadıysanız P43 ve P45 çipsetli anakartları satın almanızı tavsiye ederim.

Yardımlarınız için teşekkür ederim hocam. Kule tipi soğutucumun girişlerine tekrar bakıcam. Uyarsa değişirim yüksek ihtimal.
Geçilebilir ama G41, P43 veya P45 çipsetli anakartlar G31 olan anakartlardan özellik açısından bir tık daha üstündür. Fakat G31'in G41'den daha iyi overclock potansiyele sahip. Sizin elinizde şuan o anakart varsa sisteminizde kullanın. Eğer henüz satın almadıysanız P43 ve P45 çipsetli anakartları satın almanızı tavsiye ederim.
Satın almadım hocam. Bodrum katta duruyor.

Yardımlarınız için teşekkür ederim hocam. Kule tipi soğutucumun girişlerine tekrar bakıcam. Uyarsa değişirim yüksek ihtimal.

Satın almadım hocam. Bodrum katta duruyor.
Evinizde duruyorsa dediğim gibi kullanın. Bende o anakartın soğutucu girişini biraz inceleyeceğim. Ne demek rica ederim, forumda iyi eğlenceler!
Evinizde duruyorsa dediğim gibi kullanın. Bende o anakartın soğutucu girişini biraz inceleyeceğim. Ne demek rica ederim, forumda iyi eğlenceler!
Eklemek istediğim birşey var. Kule soğutucunuzu takabilmek için bir tane plastik ile dört tane plastik vida aparatları gerekiyor. Sizde yoksa internet üzerinden satın alabilirsiniz.

Eklemek istediğim birşey var. Kule soğutucunuzu takabilmek için bir tane plastik ile dört tane plastik vida aparatları gerekiyor. Sizde yoksa internet üzerinden satın alabilirsiniz.
Nasıl bir aparat hocam link atabilir misiniz? Kule tipi soğutucunun girişleri :
qqq.PNG

Termal macunun yandaki aparatlar gerekli. Eğer sizde varsa montaj işlemi çok basit olacaktır veyahut yoksa kule tipi soğutucusu takmanız imkansızdır.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20211211-120653.png
    Screenshot_20211211-120653.png
    367,2 KB · Görüntüleme: 45

Technopat Haberler

Geri
Yukarı