Gigabyte G41M Combo BIOS ekranında kalıyor

Herobrine

Hectopat
Tam da resimde gördüğünüz ekranda kalıyor. Klavyeyi hiçbir şekilde aktif hale getiremiyorum. Farklı ana kart üzerinde denendi, RAM vs. aklınıza gelebilecek her şeyi denedim ancak nafile. Yardımcı olursanız sevinirim.

49939019_598939743901916_9045498229738700800_n.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm harddiskleri ve optik sürücüleri çıkarıp sistemi o şekilde başlatın. BOOT hatası verecektir. Ardından sistemi kapatıp tek tek harddisk ve optik sürücüyü bağlayın. Hatalı olanda(kablosu bozulmus olabilir vs) bu sorun tekrar edecektir. O şekilde sorunu tesbit de etmiş olacaksınız.

Tüm harddiskleri ve optik sürücüleri çıkarıp sistemi o şekilde başlatın. BOOT hatası verecektir. Ardından sistemi kapatıp tek tek harddisk ve optik sürücüyü bağlayın. Hatalı olanda(kablosu bozulmus olabilir vs) bu sorun tekrar edecektir. O şekilde sorunu tesbit de etmiş olacaksınız.
Deniyorum.

Her iki şekilde de aynı sonuç çıkıyor. Galiba ana kart harddisk yeri çalışmıyor.

Harddisk ve optik sürücülere ek olarak sisteme bağlı tüm USB, P/S2, ses ve benzeri arka ve ön panel bağlantılarını sökün. Sadece VGA(monitör) ve güç bağlantısı ile sistemi çalıştırın. Gelişmeleri paylaşın.

Güç kablosunu ve BIOS pilini sökün. Sıcak çikolata yapıp için. Gelip tekrardan pili, VGA ve güç kablosunu takıp sistemi çalıştırmayı deneyin.
Verdi bilgisayarcıya, tamir edecekmiş. 90 TL de ücret istemiş.
Güç kablosunu ve BIOS pilini sökün. Sıcak çikolata yapıp için. Gelip tekrardan pili, VGA ve güç kablosunu takıp sistemi çalıştırmayı deneyin.
Ayrıca dediğiniz işlemi daha önce gerçekleştirmiştim. Sonuç aynıydı. Hatta sabaha kadar beklemiştim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı