Gigabyte G41m E8400 overclock nasıl yapılır?

FILPRAES

Kilopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
Fullstack Developer
Merhaba arkadaşlar,

Başlıkta da yazdığı gibi elimde Gigabyte G41m anakart ve Intel E8400 işlemci bulunmakta. Bulunduğumuz ekonomik sıkıntılardan dolayı bir süreliğine bu bileşenlerle idare etmeye çalışıyorum. Bildiğiniz gibi biraz eski ve düşük performansa sahip işlemciye sahibim. Bu yüzden biraz performans artışı istiyorum fakat kendim overclock yapamadım. Yaptığım hiçbir ayar tutmadı. 3,00 GHz'den 3,50 - 3,40 GHz'lere ulaşmak da yeterli benim için. Uçup kaçmak istemiyorum. Yardımcı olabilirseniz bu konuda çok sevinirim.

İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten maksimum o değerlere çıkabilirsiniz diye tahmin ediyorum. BIOS'tan OC ayarlarının olduğu sayfanın fotoğrafını buraya atar mısınız? İşlemciniz yeterince soğuyor olmalı, PSU gücü yeterince stabil verebiliyor mu? Bu gibi durumlar önemli.

3,15 Ghz bile bu işlemci için hızlı sayılabilir o yüzden ne kadar olursa o kadar iyi.

Dosya Ekleri

• IMG_9062.JPG
    274,8 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_9063.JPG
    237,7 KB · Görüntüleme: 46
İşlemci ve anakart sıcaklık değerleriniz iyiyse ufak artışlar yapabiliriz. İlk önce CPU Clock Ratio yazan ayarı yapabiliyorsanız ( 9,5 ) yapın yani o hemen altında yazan değer + 0,5 olması lazım. Sonra System Memory Multiplayer (SPD) yazan yeri varsa Manuel'e getirip 800 yazan yeri olursa 533 olmazsa da 667 yapın. Sonrasında CPU Host Clock Control ayarını Enable yapıp alttaki 333 yazan değeri sürekli beşer beşer artırın, en son sistem açılmayana kadar artırın. İlk önce voltajlara dokunmadan ne kadar hız aşırtma yaptınıza bakalım, sonuçları yazın bana. Overclock bir deneme yanılmadır, dorğ uve kararlı ayarları bulmak için sürekli yeniden başlat yapılabiliyor. Benim anakartımda Overclock profilleri fabrika çıkışı olarak ayarlandığı için kolayca 2.66GHz'den 3.20GHz'e çekebildim.

CPU Clock Ratio maksimum 9 olmakta 8 alıp altındakini 0.5 yapıp ilerlemek ne kadar mantıklı olur bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…