Anakartınız 1866 MHz desteklemiyor olabilir. Desteklemese bile 1333 MHz olarak çalıştırabilirdi, çalıştırmaması da mümkün. Henüz araştırmaya vakit bulamadım, müsait bir zamanda bakacağım.
Anakart özelliklerine ve birkaç yabancı kaynağa baktım. En fazla 1066 MHz bellek destekliyor. Sizdeki 1333'lük bellekler de 1066 MHz olarak çalışıyordur. Aldığınız RAM'in çalışmama sebebi sadece o ürüne ait de olabilir, 1866 MHz takılan hiçbir belleği desteklemeyişi de olabilir. Test etmek gerek. Aldığınız ürünü iade etme şansınız varsa edin, başka bir bellek alın. Belki anakart RAM slotları arızalı olabilir. Daha önce başıma geldi, sıfır anakarttı ama slotlardan biri çalışmıyordu. Ama benim tavsiyem RAM değil, elinizde yoksa SSD almanız. Sistem yükseltmeye böyle başlayabilirsiniz. Önce tek slot çalıştırmayı deneyin. Olmazsa 1066 MHz 4 GB RAM temin etmeye çalışın, değişim veya iade şansınızın olması iyi olur. 4 GB RAM ile idare edilebilir eğer bütçe çok kısıtlı ise. SSD takviyesi ile sistem biraz kendine gelmiş olur. Komple sistem upgrade zamanı geldiğinde DDR4 sistem toplarsınız. Tavsiyem o bilgisayara fazla yatırım yapmamanız.