Gigabyte G41MT-D3 ve G-Skill Ripjaws 1866 MHz 2x4 RAM Uyumu

Technogentle

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar. Technopat forumunu sık sık ziyaret ederdim ancak karşılaştığım sorunu çözemeyince konu açmak zorunda kaldım. İnternette aramama rağmen çözüme ulaşamadım.

Sorunum şu;

Elimde bir bilgisayar var. Core 2 Duo E4300 işlemci, Sapphire HD 4670 Ekran kartı, 2 GB (2x1) 1333 MHz RAM, Gigabyte G41MT-D3 anakarta sahibim. Yeni bir sistem toplayacağım. Yavaş yavaş başlayayım dedim ve ilk olarak G-Skill Ripjaws 1866 MHz 2x4 8 GB RAM aldım. RAMleri anakarta taktığım zaman bilgisayarım açılmadı. RAMlerde sorun olduğunu düşünüp başka bir bilgisayarda denedim ve çalıştı. Frekans değeri yüzünden çalışmadığını düşünüp başka bir bilgisayardan 2x4 8 GB 1333 MHz RAM aldım ve onlar da çalışmadı. Ne denediysem çalıştıramadım. Ne internette rahatça gezebiliyor ne de oyun oynayabiliyorum. Sizden isteğim konu hakkında bilgi sahibi olan forum kullanıcılarının bana yardımcı olması.

Not: Bilgisayar konusunda bilgili birisiyle görüştüm ve bana CL değeriyle alakalı olabileceğini söyledi. Denesem de pek bilgi sahibi olmadığım için bir sonuca varamadım. Şuan elimdeki 2x4 RAMlerin markası modeli Goldkey GHK400UD51208-1333A CL9. Teşekkürler ve herkese iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız 1866 MHz desteklemiyor olabilir. Desteklemese bile 1333 MHz olarak çalıştırabilirdi, çalıştırmaması da mümkün. Henüz araştırmaya vakit bulamadım, müsait bir zamanda bakacağım.

Anakart özelliklerine ve birkaç yabancı kaynağa baktım. En fazla 1066 MHz bellek destekliyor. Sizdeki 1333'lük bellekler de 1066 MHz olarak çalışıyordur. Aldığınız RAM'in çalışmama sebebi sadece o ürüne ait de olabilir, 1866 MHz takılan hiçbir belleği desteklemeyişi de olabilir. Test etmek gerek. Aldığınız ürünü iade etme şansınız varsa edin, başka bir bellek alın. Belki anakart RAM slotları arızalı olabilir. Daha önce başıma geldi, sıfır anakarttı ama slotlardan biri çalışmıyordu. Ama benim tavsiyem RAM değil, elinizde yoksa SSD almanız. Sistem yükseltmeye böyle başlayabilirsiniz. Önce tek slot çalıştırmayı deneyin. Olmazsa 1066 MHz 4 GB RAM temin etmeye çalışın, değişim veya iade şansınızın olması iyi olur. 4 GB RAM ile idare edilebilir eğer bütçe çok kısıtlı ise. SSD takviyesi ile sistem biraz kendine gelmiş olur. Komple sistem upgrade zamanı geldiğinde DDR4 sistem toplarsınız. Tavsiyem o bilgisayara fazla yatırım yapmamanız.

Cevabınız için teşekkürler önerilerinizi dikkate alıp yeni sistemimi toplarken de tekrar Technopat Sosyal'e danışacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…