Gigabyte G5 Laptopta FPS düşüşleri oluyor

Ritual

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5-12500H Geforce RTX 4060 2X8 16RAM
Meslek
Öğrenci
Gigabyte 4060'lı laptop aldım. FreeDOS bir sistem ve bütün driverlarını vs. Gigabyte'ın kendi sitesinden uygun şekilde yükledim. Bütün ekran kartı vs. her şeyin kurulumunu yaptım fakat War Thunder oynarken Ultra ayarlarda oynuyorum ve fazlasıyla FPS düşmesi yiyorum. Normal ayarlarda da FPS düşmesi yiyorum ve bir türlü sorunu çözemedim. Bazen de FPS 80-90 olmasına rağmen hiç düşmüyor fakat yine kasıyor bir türlü çözemedim.

Sistemin linki: Gigabyte G5 KF-E3EE313SD i5-12500H 16GB 512GB SSD 8GB RTX4060 75W 15.6 FHD 144Hz FreeDOSÂ | Ebrar Bilgisayar

Şimdiden yardım eden arkadaşlara teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İade edin, ısınma sorunlu model o.
Hocam 2 hafta üzerinden geçti fakat bu sebebi gösterip iade de bulunabilir miyim? bide bunun bir çözümünü bulamazmıyım? çünkü 10 ay taksitle yaptığım için iadeyi de 10 ayda yapıyorlar öyle bir saçmalık mevcut maalesef.

İyi bir model değil. İade edin. Sonrasında bütçeniz ile beraber bir konu açın öneri yapalım.

Ürünü Evkur gibi senetle taksit yapan bir yerden mi aldınız? 10 ayda iade yapmak nasıl oluyor anlayamadım? Eğer kredi kartı ile satın aldıysanız öyle bir şey yok çünkü.

Yok evkur gibi değil direkt bu linki attığım siteden aldım internette araştırdım güvenilir yazıyordu buradan da konulara baktım, satın alımı yaparken banka arayıp bilgilendirme yaptı ve kredi kartıyla taksit yapıldığı için iadenin de 10 ayda yapılacağını söylemişti, ondan dolayı 10 ayda iade yapıyorlar diye biliyorum.

Pardon, tamam öyle bir olay var. Ben yanlış anlamışım durumu. Her ay taksit tutarı iade oluyor karta doğru.. Nolursa olsun iade için çabalayın hocam. Hem 75W GPU var bu cihazda hem de ısınma sorunları olan bir model. Keşke araştırmadan almasaymışsınız.

Onun haricinde öneri olarak:

İşlemci turbo boost'u açıksa kapatın(forumda nasıl kapatılacağı ile alakalı konular mevcut).

Undervolt işlemi yapılabilir yine ekstra olarak onda da aynı şekilde konular mevcut.

Bu işlemleri yaparken cihazın gerçek performansından fedakarlık etmeniz gerekecek bunu da unutmayın. Ekstra olarak oyun oynarken MSI Afterburner tarzı bir program ile gerçek zamanlı sıcaklık ve kullanım değerlerini bize atabilirsiniz. Sorun %99 ihtimalle thermal throttle'dan dolayıdır ama yine de teyit etmiş oluruz.

Şuan dediğiniz işlemleri mi yapmak daha mantıklı yoksa bilgisayarı iade edip mi almak, çünkü üniversitede bölümümden dolayı aldım hem arada oyun için hem de dersler için fakat fazlasıyla drop yiyorum ve pek içim de rahat değil, fakat 10 ayda iade kısmı biraz sıkıntı.

İade edip almak daha mantıklı. Kredi kartınızda limit varsa 10 ayda iade olayı çok etki etmemesi lazım. Sonuçta para iade oluyor yani.

İade edip almak daha mantıklı. Kredi kartınızda limit varsa 10 ayda iade olayı çok etki etmemesi lazım. Sonuçta para iade oluyor yani.
Anladım peki iade için bu performans sorununu sebep gösterip iade edebilir miyim çünkü ürünü almamın üstünden 2 hafta geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…