Çözüldü Gigabyte GA-780T-D3L OS X Mavericks Niresh Kurulumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emircan16

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, şu anda kurulum gerçekleştirmiş olduğum bilgisayarımdan yazıyorum. Ancak şöyle ufak tefek sorunlarla karşılaştım. Makineye Niresh kurduğumdan mıdır bilmem ama herşeyi kendisi tanıdı. Hiçbir kext veya başka birşeye gerek kalmadı derken makineyi yeniden başlattığımda "boot0af" veya "boot0ss" hatası aldığımı farkettim. Bu hataları aşmaya çalışırken sistemi açmak için USB'den boot ettim, "-v" ve "npci=0x2000" komutlarını girmem gerekiyor. Sistem UEFI değil. Sistemi nasıl düzeltiriz? USB diske ihtiyaç duymadan nasıl boot edebilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Özellikler
  • AMD FX6300 işlemci
  • Gigabyte GA-780T-D3L Anakart
  • Sapphire HD7870 AMD Ekran Kartı
  • 4GB Corsair Vengeance RAM
  • 500GB WD Caviar Black HDD

Sistemi Açerken Kullanılan Komutlar
- "-v"
- "npci=0x2000"

@Recep Baltaş @Ali Güngör

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler. Fakat sorunu çözmek için sistemi tekrar formatladım. Sıfır kurulum yaptım. Bu sefer hiçbir bootloader vs. kurmayı denemeden sistemi yeniden başlattım anca "boot0: error" hatası aldım. Onun içinse chameleon bootloaderın "boot1h" dosyasını farklı bir belleğe atıp sistemi kurulum yaptığım usb ile tekrar kurulum yaparmış gibi açtım. Sonrasında diski unmount edip terminalden içerisine "boot1h" dosyasını attığım usbyi gösterdim ve kurulum yaptığım HDD içine kopyaladım. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlattım (reboot ettim) böylece sistem artık kendisi açılmaya başladı.

Teşekkürler Technopat ailesi sizin attığınız linklerden yardım alarak sistemi yaptım... :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı