Gigabyte GA-945GCM-S2L USB Görünmüyor Format Atılmıyor

To Be GentLe

Hectopat
Daha fazla  
3 gündür milattan önce 1500'lü yıllardan kalma bir bilgisayara USB'den format atmaya çalışıyorum.
Fakat bir türlü Bootlable USB'yi görmedi.

Öncelikle şu an bilgisayarın işletim sistemi Windows 7 Home 64 bit.
Windows 10 pro 64 bit sürümüne yükseltmek istiyorum.
GA-945GCM-S2L anakartım. BIOS'um Award Software International / F8d sürümü (bildiğim kadarıyla üretici firma tarafından kullanıma sunulan son sürüm).
Denediğim çözümler:
  • Technopat.com ve diğer siteler üzerinde mevcut bulunan neredeyse her türlü yöntemi denedim.
  • İlk olarak BIOS sürümünü F7'den F8D'ye güncelledim.
  • Advanced BIOS Feature bölümünde olan Boot Device sıralamasını farklı kombinasyonlar da denedim.
  • Media Creation Tool ile 2 farklı Windows 10 64 bit Bootable USB hazırladım.
  • USB'lerden birisinin dosya sistemi NTSF ve Fat32 olarak, ikisinden de sonuç alamadım.
  • F12 ile Boot menüsünde bulunan harddisk bölümünü her seferinde kontrol ettim sadece harddiski görmekte.
  • DVD/CD ROM çalışmıyor.
Bilgisayar üzerinden yükseltme yapmak istemiyorum. Sebebi Windows 7 Home sürümü bulunmakta, yükseltme yapılınca Windows 10 Home sürümüne yükseltiyor. Windows 10 Pro sürümünü kullanmak istiyorum.

Daha öncesinde Windows XP'den Windows 7'ye geçiş sırasında da aynı problem ile karşılaşmıştım, Fat32 dosya sistemine hazırladığım Bootable USB ile çözmüştüm.

Şu an Boot için hiçbir şekilde USB'yi görmüyor. İşin içinden çıkamadım yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Hazırladığım Bootable flashlar bilgisayar açıkken bilgisayar tarafından görülüyor.
USB'leri farklı bilgisayarlarda denediğimde de sorunsuzca Boot ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı USB'den Boot Etme

Son çare hard disk'lerinizi Hot Plug yapıp boot'tan sonra sisteme dahil etmeye çalışabilirsiniz.

Başka bir USB bellek ile deneyebilme şansınız var mı ?

Ayrıyetten zaten UEFI desyeklemiyorsa çıkarın masaüstüne .exe ile kurulumu başlatın. USB zorunlu mu birşey mi kaçırdım ?

Son düzenleme:

Hot Plug daha önce denemedim hiç ama faydası olacağını düşünmüyorum.
Belirttiğim gibi USB belleği boot ekranında algılamıyor Hard Disk'i çıkartınca da değişmez.

Başka bir USB bellek deneyebilirim ama tahminim ondada sonuç değişmeycektir.
Bununla ilgili olarak Bootable USB bellek hazırlamada Media Creation Tool'dan farklı bir program önerileriniz varsa deneyebilirim.

Anakart UEFI desteklemiyor eski tip Bios bulunmakta.
Bilgisayar açık iken, hazırladığım USB belleğin içindeki Setup'dan başlatabilmekteyim fakat belirttiğim gibi Windows 7 Home sürümü var bilgisayarda bu sebepten dolayı yükseltme olarak algılıyor.
Bunun sonucunda da otomatik olarak Windows 10 Home sürümünü kuruyor.
Ben Windows 10 Professional kullanmak istiyorum o yüzden USB bellekten boot edip Windows 10 Pro'yu Key kullanarak aktif edip kurulumu yapmam gerekiyor.

Sorun çözülmüştür arkadaşlar.

Media Creation Tool kullanarak hazırladığım Bootable USB'lerden birisinin NTFS olarak hazırlandığını biliyordum fakat başka bilgisayarda kontrol ettiğimde iki USB'nin de FAT32 olduğunu gördüm.
Bundan çıkarırım Media Creation Tool'un sadece FAT32 formatında hazırladığır.

Sonrasında NTFS dosya sistemine sahip bir Bootable USB hazırladım.
Şuan format atmaktayım.

Yorum ve destek için teşekkür ederim.
Konuyu açarken farkında olmadan verdiğim yanlış bilgi için özür dilerim.

Windows 10 İso dosyaları bildiğim kadarıyla tek tip.
Sürümün Home veya Pro olacağına girilen Key karar veriyor.Sonuç olarak el ile herhangi bir seçim yapılamamakta.

Pc açılırken del tuşuna basarak bios'a gir sonra (Advanced Bios Features)'e gir ardından Hard Disk Boot Priority'e gir ardından ise + tuşuna basarak flash belleğini en yukarı koy.
Anlamadıysan Videosu;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı sorunu bende yasiyorum evet dediklerinizi anladım fakat hard disk Boot priority e girince USB gözükmüyor. Win8.1 Pro'yu USB'ye "ISO to USB" programı ile FAT32 biçiminde kurdum acaba sorun buradamı. Win8.1 pro yu usb ye NTFS biçiminde tekrar kurarak sorun düzelirmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…