Çözüldü Gigabyte GA-945PL-S3P Desteklediği RAM Miktarı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Gigabyte GA-945PL-S3P model bir anakarta sahibim.

Şu anda 2 GB RAM var ama malum oyunlarda artık 2 GB RAM tek başına yeterli olmadığı için 2 GB daha takviye yaparak bunu 4 GB RAM çıkarmak istiyorum ama anakartımın desteklediği maksimum RAM bilmiyorum. Sizlerden yardım istiyorum.

Şimdiden teşekkürler hepinize

Son düzenleyen: Moderatör:
"4 x DDR2 DIMM yuva ile 2GB'a kadar bellek desteği"

Bu şekilde belirtilmiş kendi sitesinde. İşlemcinizin ve işletim sisteminin ne kadar desteklediği de önemli burada. Anakart 2GB'tan 4 slot olarak 8GB RAM'e kadar destek verebiliyor. Eğer işletim sisteminiz de 64 Bit ise rahatlıkla 8GB RAM kullanabilirsiniz.

Yani bu slotlara takacağım RAM en az 2GB mi olmalı? 1GB Taksam sorun çıkartır mı? Bilgisayar parçalarını daha yeni yeni öğrendiğim için çok soru soruyorum kusura bakmayın.

Maksimum 2GB destekliyor sanırım, anladığım kadarıyla yani. Her slot en fazla 2GB RAM destekliyor. Bu da 2x4'den toplamda 8GB RAM takabilirsin anlamına geliyor. Eğer 1GB takmak istersen de bir sorun çıkmayacaktır fakat, tüm RAM'lerin aynı hızlara sahip olması lazım. Yoksa mesela 1200 MHz ve 800 MHz RAM'lerin varsa ikisi de 800 MHz'de çalışır.

Satın alacağım RAM: HI-LEVEL 2GB 800 MHz DDR2 Soğutuculu RAM. Eğer bu RAM'i alırsam sıfırı 111 TL, 2. eli yok Ama aynı RAM'in 1 GB 800 MHz olanı 2.el 20 TL. Ben de o yüzden bu soruyu sormak istedim yani 1 tanesine 111 TL vereceğime 4 tanesine 80 TL veririm daha mantıklı

Ama benim anakartımda 4 tane slot var açıp bakmıştım geçen hafta. Bu slotların 2'si kırmızı renk, 2'si sarı renk. Şu anda sarı olan slotta kullanıyorum. Yanlış bilmiyorsam kırmızı olan slot sanırım daha gelişmiş RAM'ler için olmalı çünkü Recep abinin RAM nasıl takılır? Videosunda RAM'ları kitapçığa göre takmıştı öyle kafasına göre değil. Yani ben bu RAM'lerden toplam 4 tane alacağım hepsi 1GB 800 MHz DDR2. Yukarıda dediğim gibi de 4 slot var 2'si kırmızı, 2'si sarı renk. Yani bu seferki sorumda bu renkler bir şey ifade ediyor mu yani hepsine taksam RAM'lerimi sorun çıkar mı?

O renkler "Dual Channel" ifadesi olarak geçiyor. Elinizde sadece 2 RAM varsa anakartın üzerindeki 2 ve 4 numaralı slotlara takmanız gerekiyor bu özelliği kullanabilmek için. 4 tane RAM takacağınız için zaten bu özelliği kullanmış oluyorsunuz. Sorun olmaz yani.

Dual Channel ve Single Channel arasındaki farkı YouTube üzerinden videolar aracılığıyla detaylı şekilde öğrenebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…