Gigabyte GA-970A-UD3P Anakarta FX İşlemci Tavsiyesi

Orodruin

Megapat
Makaleler
3
Yer
Sirius
Merhaba Arkadaşlar :)

Elimde Gigabyte GA-970 UD3P Anakart ve Kingston Hyperix Genesis 1866mhz DDR3 4x2 (8gb) RAM var. Eski sistemimin anakartı arıza yapınca almıştım AM2+ Sistemden AM3+ sisteme geçmek için. Phenom II X4 ile kullandım bir süre.

Sorum şu, AMD işlemci alacağım FX serisi. Hangi modeli tercih etmeliyim?

Genellikle FSX, Civilization gibi simulasyon ve FIFA, PES bazende Call of Duty serilerini oynuyorum. Yoğunlukla, Autocad, Idecad, Adobe Photoshop, illustrator, indesign gibi programlar kullanıyor bazende video convert ediyorum 1080p.

İşlemci tavsiyeniz ne olur?

İntele geçmek istemiyorum çünkü, anakartı alalı henüz 6 ay filan oldu.

Mevcut sistemi en stabil hangi parçalarla optimize edebilirim?

Not: 800-900 TL bandına kadar Ekran kartı da alabilirim. Elimdeki ekran kartı bayağı eskidi çünkü. Bellek bant genişliği yüksek bir ekran kartı tercih sebebim olcak.

Yorumlarsanız çok sevinirim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep bey bazı arkadaşlar R9 380 öneriyor. İkisi arasında ciddi bir fark var mı? R9 380 4gb alsam bir sorun teşkil eder mi?

Sekiz çekirdekli öneririm bu saaten sonra. Zira DirectX 12 yolda ve yeni oyunlarda artık çoklu çekirdek gerçekten önem kazanmaya başladı. FX-8320 veya 8350 alabilirsiniz.

Ekran kartı oalrak da gözünüz kapalı bunu alabilirsiniz:

MSI GTX960 GAMING 4GB 128Bit DDR5 | Ekran Kartları | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş

Recep bey bazı arkadaşlar R9 380 öneriyor. İkisi arasında ciddi bir fark var mı? R9 380 4gb alsam bir sorun teşkil eder mi?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı