Çözüldü Gigabyte GA-970A-UD3P sistem fan ekleyince çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
DENİZLİ
Daha fazla  
Meslek
Elektirik tesisatçısı
Komşunun bilgisayarında garip bir sorun var.
  • FX 4100 işlemci + stok fan
  • 4+2 6 GB DDR3 RAM
  • 500 GB HDD
  • Power Boost ATX Serisi 450WATT PSU
  • Asus R7240-2GD3-L 2GB GDDR3 128BIT 16x Ekran Kartı
  • Zalman Z3 Plus kasa
İşlemci fanı, 1 adet egzoz fanı, önde 1 adet mavi LED fan, üste 2 adet fan. Zalman 120 MM 4 adet fan var. Sorun şu, önceki anakartı Asrock N68C-GS FX. Bu sistem ile tüm fanları kullanıyormuş. Şimdi ise benim de kullandığım GA-970A-UD3P (rev. 2.x) | Motherboard - GIGABYTE Global Anakartı Webdenal' dan 3 ay önce almış. İşlemci fanı öndeki fanı arkadaki fanı üsteki bir adet fanı kullanıyor üsteki ikinci fanı takınca ya da ekstra fan takınca bilgisayar çalışmıyor hiçbir şekilde fanlar dönmüyor, tepki vermiyor. Garip ki herhangi bir fanı sökünce çalışıyor. Size sormadan kurcalamak istemedim.

Toplam işlemci fanı dahil 4 adet fan ile çalışıyor 5. fanı takınca çalışmıyor.

Üç aydır 4 adet fan ile sorunsuz kullanıyormuş.

Bir de anakartın kuzey köprüsü bloğu aşırı ısınıyor.

Çözüm
Sorun şu;

Zalman z3 plus ön panel güç pağlantısı bu.

Anakartın kullanma klavuzu ise;

Bunda bir terslik yok mu? Şema ya göre.

Bağlantı şu şekil;

Kırmızı her zaman artı değil mi? Teknik elaman böyle yapmış. Şema ya göre ters bir durum var. 4 aydır sorunsuz kullanıyor. Ben de yeni fark ettim.

Şema ya göre doğrusu bu değil mi?

Şemaya göre bu doğru;

2. Gibi fanların hepsi sorunsuz bir şekil de açılıyor sistem.

Sorunu çözdüm.
Ben de şimdi 24 saat açık 4 fan ile kullandım hiç bir hata vb olmdı sistem gayet çalışıyor. Ama 5. Herhangi bir fan takılınca sistem açılmıyor söküyoruz fanı elektirik bağlantısını yapıyoruz düğmeye basıyoruz çalışıyor.

O sorun analarttan kaynaklanmaktadır büyük ihtimalle sorun vardı çünkü PSU o sistem için gatet yeterli büyük ihtimalle kısadevre yapmakta ki eğer böyle sorun varsa garantiye surumu iyi bir şekilde açıklayarak yollamak yapabileceğiniz tek şey gibi gözüküyor.

Sorun şu;

Zalman z3 plus ön panel güç pağlantısı bu.

Anakartın kullanma klavuzu ise;

Bunda bir terslik yok mu? Şema ya göre.

Bağlantı şu şekil;

Kırmızı her zaman artı değil mi? Teknik elaman böyle yapmış. Şema ya göre ters bir durum var. 4 aydır sorunsuz kullanıyor. Ben de yeni fark ettim.

Şema ya göre doğrusu bu değil mi?

Şemaya göre bu doğru;

2. Gibi fanların hepsi sorunsuz bir şekil de açılıyor sistem.

Sorunu çözdüm.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…