Gigabyte GA-A320M-A DS2 Anakartla Yapılan Overclock Değerinin Sabit Durmaması

Odinator

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba.

Arkadaşlar başlıktan da gördüğünüz üzere GA-A320M-A DS2 model anakartı Ryzen 1300X kullanarak OC yapmayı başardım ama normal hıza etki edemedim. Temel hızı 4 GHz yaptım. İşlemciye CPU-Z programından takip ettiğimde bir anda 3.5 GHz'de olan işlemci anlık olarak 3.8-3.9 GHz hızlara yükselip geri düşüyor. Fark ettim ki voltaj 1.3-1.2 den 1.5'e yani benim BIOS'ta yükseltmiş olduğum değere ulaşıyor ama bunu sabit tutamıyorum. Bir fikri olan var mı ya da yardım edebilecek biri?

Zorla yakaladım bu fotoğrafı, gerçekten çok hızlı değişim gösteriyor.

Sabit tutamazsın cekirdek boost frekansına cıkıp indiği zaman islemci voltajı değişir. Sen voltajı manuel girmekle islemcine boost frekanslarda maksimum ne kadar voltaj verilecegini ayarliyosun.

Sabit tutamazsın cekirdek boost frekansına cıkıp indiği zaman islemci voltajı değişir. Sen voltajı manuel girmekle islemcine boost frekanslarda maksimum ne kadar voltaj verilecegini ayarliyosun.
Cinebench r15 testinde 515 den 538 e yükselte bildim ve sol tarafta 4 çekirdek 4 izlek 4ghz yazıyor ama oyunlarda 3600 sabit kalıyor

A320 anakartlarda OC desteği yok?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…