Çözüldü Gigabyte GA-A320M-H integrated graphics ayarı yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eymen30051

Decapat
Daha fazla  
PC'ye VRAM vermek istiyorum. Ekran kartım GTX 1060 3GB, işlemcim AMD Ryzen 5 1600 six-Core Processor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PC'ye VRAM vermek istiyorum. Ekran kartım GTX 1060 3GB, işlemcim AMD Ryzen 5 1600 six-Core Processor.
İşlemcinizin entegre grafik birimi yok çünkü.
Ekran kartınızada VRAM vermenize gerek yok, bilgisayarda ki bulunan RAM'in yarısını zaten "paylaşılan" olarak almakta.

Şunu da belirtiyim. "Vram verelim 6 GB, 12 GB" olsun diye birşey yok. Destek Vram'i ile gerçek Vram çok farklıdır. Gerçek Vram arttırmak için fiziksel olarak takmanız lazım ve bu herkesin yapacağı birşey değil. Destek ise "Paylaşılan" oluyor ve Orjinal Vram'i aştığı zaman kullandığı bir VRAM. Hızları tabiki normal RAM'den aldığı için okadar ve performans düşüşü veriyor bu yüzden. "Ama Intel artıyor." diyorsanızda, Intel'in HD'si filan direk VRAM'i hiç yok çünkü. Komple RAM'den alıyor gücünü.
Ekran kartınızada VRAM vermenize gerek yok, bilgisayarda ki bulunan RAM'in yarısını zaten "paylaşılan" olarak almakta.

Şunu da belirtiyim. "Vram verelim 6 GB, 12 GB" olsun diye birşey yok. Destek Vram'i ile gerçek Vram çok farklıdır. Gerçek Vram arttırmak için fiziksel olarak takmanız lazım ve bu herkesin yapacağı birşey değil. Destek ise "Paylaşılan" oluyor ve Orjinal Vram'i aştığı zaman kullandığı bir VRAM. Hızları tabiki normal RAM'den aldığı için okadar ve performans düşüşü veriyor bu yüzden. "Ama Intel artıyor." diyorsanızda, Intel'in HD'si filan direk VRAM'i hiç yok çünkü. Komple RAM'den alıyor gücünü.

Çözüm

Şunu da belirtiyim. "VRAM verelim 6 GB, 12 GB" olsun diye bir şey yok. Destek VRAM'i ile gerçek VRAM çok farklıdır. Gerçek VRAM arttırmak için fiziksel olarak takmanız lazım ve bu herkesin yapacağı bir şey değil. Destek ise "paylaşılan" oluyor ve orijinal VRAM'i aştığı zaman kullandığı bir VRAM. Hızları tabii ki normal RAM'den aldığı için o kadar ve performans düşüşü veriyor bu yüzden. "ama Intel artıyor." diyorsanızda, Intel'in HD'si filan direk VRAM'i hiç yok çünkü. Komple RAM'den alıyor gücünü.

Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı