Gigabyte GA-AB350M Gaming 3 2. BIOS'u Devreye Sokma

Sativus

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler. Başlıkta belirttiğim anakarta sahibim. Geçen hafta BIOS güncellemesi yaptıktan sonra ekrana bir türlü görüntü gelmemişti. Pil çıkarma, pinleri kısa devre etme gibi şeyler denemiştim ve bir türlü çözüm olmamıştı, en sonunda servise göndermiştim. Bu anakartın üzerinde 2 adet BIOS var. İlk BIOS böyle bir durumda açılmazsa, 2.BIOS'u devreye sokmak için ne yapmam lazım? Şu an 2. BIOS'u etkinleştirmek gibi yapmam gereken bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı anakartı kullanıyoruz. Ben ilk aldığım gün BIOS sürümünü sorunsuz güncelledim. Yalnız RAM frekansını X.M.P. enabled direkt 3200 MHZ yapınca anakart sürekli reset açıp açılmamıştı.

Bende buradan yardım aldım ve bunun için önce kasanın arkasındaki 1-0 yazan güç kapama yerinden 0 konumuna getirdim daha sonra güç kablosunu çıkardım. Ardından BIOS pilini çıkarıp tekrar taktım 2 dk sonra filan tekrar güç kablosunu takıp 1 yazan yere gücü açtım. BIOS ayarları default olmuştu. Daha sonra tabi 2933 yapmamız gerektiğini filan öğrendik işte

Sizin sorununuza gelirsek 2. BIOS'a geçmeniz için çok ekstrem durumlar olması lazım. Diyelim sisteminizde UPS yok ve BIOS güncellerken elektrik kesildi o zaman 1. BIOS kullanılamaz hale gelir. O zaman Dual BIOS devreye girmek zorunda yani servise vermeniz gerekir. Bence bir UPS alın hocam ben sistemimi aldıktan 10 gün kadar sonra aldım. Eğer UPS varsa BIOS'tan korkmanıza gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…