Gigabyte GA-EP35C-DS3R RAM Değişimi

MEHTERAN

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar;

Benim Sistemim:
_ Gigabyte GA-EP35C-DS3R
_ Kingston (2X2) DDR3 4GB Ram
_ Sapphire HD 7770
_ Zalman Z5 (3 tane 140 mm fanlı)
_ 500 GB HDD ve 120 GB 850evo SSD
_ İntel Core 2 E7200 2.4Ghz İşlemci (ve Klasik işlemci fanı)
_ CX600M CORSAIR Power

Bugün mağazadan 4 yıl önce alıp; daha sonra ikisi birden kırılan 2 tane 1333mhz 2 Gb ddr3 Kingston belleklerin yenisi almaya gittim.

Bu arada ana kartım 1333 mhz' den üstünü desteklemediği için, yani eski olduğu için, aynı ram'leri almak zorunda kaldım.

Ancak eski ram'lari 4 yıl önce almış olduğum için tipleri biraz farklıydı mesela eskisinin ön ve arkasında 2'şer tane chip varken bunun 1 yüzü boş diğer yüzünde 4 chip var. Her neyse eve gelip taktım ve format atmadan çalıştırdım. Ama win 8.1 x64 olan sistemim bilgisayarların özellilkler kısmında şöyle yazıyordu:

Ram Miktarı: 4 GB (Kullanılabilir Miktar: 512 Mb)

Şok oldum. 64 bit sistemde Hiç 512 Mb ram sınırı duymamıştım :)

Sonra herhalde format atmadığımdandır dedim.

Önce Birkaç programın USB belleği boot işlemini gerçekleştirmek için denediysemde her zaman açılan programlar erişilemiyor diyerek açmadı programları.

Bende en son RUFUS ile başarıya ulaştım. Gerçi diğer programlarda başarılı oldu demişti ancak pc yi flash dan başlatınca başlangıç kısmında (Klavye ve dil doğrulama menüsünden hemen sonra ŞİMDİ BAŞLAT'a tıkladıktan sonra)"BİLGİSAYAR KAYNAĞI DOĞRULAYAMIYOR". Gibi bir sorun aldım.

Sonra RUFUS başarılı olunca bu sefer USB belleği taktım ve ondan başlattım bu seferde tam açılacağı yerde; yani sistemleri kontrol edilen yerde takıldı kaldı. Yani kurulumu bu sefer hiç başlatamadı.

Bunun nedeni nedir? Ram ile ne gibi bir sıkıntım olabilir ve neden format atmıyorum?

NOT: PC'yi normal açtığımda 512 Mb yani performs düşüklüğü dışında bir sıkıntı görmedim hatta bu soruyu aynı PC'den yazıyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı