Gigabyte ga EP43 DS3l Bilgisayar açılıp kapanıyor

Makaleler
3
Sistemi başlattığımda tüm fanlar dönüyor ışıklar yanıyor ancak birkaç saniye sonra geri kapanıyor.
Sistem:
Gigabyte GA EP43 DS3l (kuzey köprüsü soğutucusu tam sıkılmamış)
Q9550 (fanı çalışmıyor, stok soğutucuyu monte ettim ve bir Cooler Master fanını yanına koydum, PC kapandığında heatsink hala soğuk.)
7GB DDR2 RAM (4 modülün hepsi farklı marka farklı model, ancak sıkıntı RAM ile alakalı olunca her şey çalışıyor ancak görüntü vermiyor diye biliyorum.)
ASUS Expedition RX570 4G ( uzay kurulum yaptığım için biraz ileri doğru çökmüş ancak anakartla bağlantısında bir sıkıntı yok ve nedense 2.fanı 1.fanından sonra duruyor.
Sharkoon SHP650.
Anakart + işlemci + RAM'i aynı kişiden aldım ve uzun süredir öylece duruyor sana göndereyim eğer çalışıyorsa parayı atarsın dedi. Yani önceden çalışıyordu gibi bir durum yok. YouTube'a yüklediğim videoyu da bırakıyorum; (ekran kartı fanlarına dikkat)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bunun bir çok nedeni var. Chipset arızası olabilir ama pek sanmıyorum. bellekler ve ekran kartı şüpheli.
bellekleri teker teker denermisin ?
anakart üzerindeki bir parçada kısa devre var gibi gözüküyor. genellikle açılıp kapanması kısa devre yüzünden olur. sistemi fazla zorlamadan bir tamirciye vermelisin.

Bellekleri teker teker deneyeceğim eğer olmazsa daha uğraşmayacağım.

ekran kartını çıkarıp tekrar dene. sorun devam ederse ramleri teker teker dene. Ram olmadan bilgisayar hiçbir şekilde çalışmaz. sadece fanları döner o kadar. ama ramlerde sıkıntı olması böyle durumlara yol açabilir. Eğer yine olmazsa anakartında kısa devre var demektir.

Onu sana satan kişi benim. O sistemi 6 sene kullandım. Termal macununu yenile.
Çalışıyorsa parayı gönderirsin dememin nedeni ise çalışmadığından değil. 1 yıldır kullanmadığım için ve Elektronik eşyaların ev rutubetinden etkilenebilen maddeler olmasından. Ben kullandığımda gün içinde kendi kendine reset atma durumu olabiliyordu. Ekran kartı takmadan da deneyin. Farklı bir ekran kartı kullanın. Size göndermeden önce sistemi denedim ve kapanma olmadı.
Ekran kartını çıkarıp denersen daha sağlıklı olur.

siz sistemi 4 modül ram ilemi kullanıyorsunuz ?

Hocam başka ekran kartım yok maalesef. Ancak dediğiniz gibi ekran kartı şüpheli geldi bana çünkü birinci fanı dönmüyor 2.fanı harıl harıl dönüyor ancak bilgisayar kapanınca 1.fan dönmeye başlıyor. Kargo sağlamdı ama bana sağlam ulaştı kart. @fryzen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…