Gigabyte GA-G31M-ES2L anakartta fan kontrolü

I

IQRI

Ziyaretçi
Burada fan hız seviyeleri kilitli elle ayarlanmıyor, bu anakartın desteklemediği manasınamı geliyor yoksa başka bir yerden ayarını açmak mı gerekli?
Speed Fan ile de denedim olmadı, Gigabyte Easy Tune6 ile denedim sadece CPU fanı otomatik ve manuel olarak ayarlayabiliyorum anakarta bağlı 3 pinli diğer fana müdahale edemedim.
Anakarta bağlı 3 pinli fan (SYSTEM FAN) için tek çare Fan Kontrolcü almak mıdır?

Anakart : Gigabyte GA-G31M-ES2L

Son düzenleyen: Moderatör:
O ekranda görünen Monitoring yani görüntüleme değerlerin. Anlık değerler, işlemci hızı, ısısı, fan hızları, CPU'nun kullandığı voltaj değerleri vb. Fan kontrolüne gelince, ben de CPU fanını kontrol edebiliyorum. Ama anakartıma bağlı fanları kontrol edemiyorum. Bunun iki nedeni var. Ya Speed Fan desteklemiyor kontrolcü yongasını, ya da anakartın desteklemiyor. Piyasada çok ucuz fan kontrolcüleri var. Hem uğraşmazsın programla falan. Direk manüel, mekanik şekilde düzenlersin.

Şu iki ucuz modeli buldum ;

Bende 3pinli (3kablolu) 1 adet , 3 pinli 2 kablolu (kırmızı-siyah renk) 2 adet fan var.Bu tipler gücü moleksten alıp ayarına göremi kontrol ediyor ?
Fanlar 3 pinli ve 3 kablolu olmak zorundamı ?
Tekli modelde moleks bağlantı yok gibi , anakarttan gücü alıyor galiba? Bu tipler ihtiyacıma uygunmu?

- - - Güncellendi - - -

Aerocool F6XT Çift Renkli Led Göstergeli 5.25" Molex Fan Kontrolcüsü (Siyah)

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/fan-kontrolcu/aerocool-f6xt-dokunmatik-dual-renkli-led-gostergeli-5-25-molex-fan-kontrolcusu-siyah.html
Fan kablosunun ucundaki 3 pinli soketi kesip molextenmi bağlanacak?
Pclabs inceleme
http://www.pclabs.com.tr/forum/topic/119113-aerocool-f6xt-fan-kontrolcusu-incelemesi/

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

- - - Güncellendi - - -

Ucuza 2. el Akasa AK-FC-03 buldum ,

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…